Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,6 16 103к. не завърта стартера при загрял двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако е от клемореда няма ли да го прави и на студен двигател

Коментар

S_BANKOV написа:
      Вика му се шалтер, познат е също и като бендикс.
      Аз пък мислех, че са различни неща. Шалтерът прави две неща - предвижва бендикса да се зацепи във венеца и комутира + от АБ към стартера. А бендиксът е точно механизмът, които се зацепва във венеца.
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
        S_BANKOV написа:
        Аз пък мислех, че са различни неща. Шалтерът прави две неща - предвижва бендикса да се зацепи във венеца и комутира + от АБ към стартера. А бендиксът е точно механизмът, които се зацепва във венеца.
        Ти, правилно мислиш. Банков - грешно мисли. КАЗАХ ! :P
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

sok1 написа:
          S_BANKOV написа:
          Знам каква е разликата, но точно заради това че са на едно място някой ги бъркат, затова съм го написъл така.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

значи проблема ти е в акомулатота пада му напрежението защото когато загрее мотора и пусни перката няколко пъти се получа леко усукване между двете оси от затоплянето.Пробвай с друг и ще видиш че ще запали на мен ми се случвало няколко пъти

Коментар

Както написах по-горе и аз го имам същия проблем. Свален и ревизиран напълно алтернатор. АБ е заредено и тествано във фирма на която имам пълно доверие от повече от 7 години и няма проблем(за сега) с АБ. Така че, не е сигурно дали проблема е в АБ-то. Аз по-скоро съм склонен да мисля , че стартера ми прави въртели, но и него ще ревизирам малко преди да дойде време за зимните гуми....
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Не е от акумулатора , сложих друг същата работа моя е замерен и проверен оказа се че всичко е ок , сега пак минавам на вариант стартер .

Коментар

pantokrator написа:
                  Не е от акумулатора , сложих друг същата работа моя е замерен и проверен оказа се че всичко е ок , сега пак минавам на вариант стартер .
                  Колега виж моите мъки ако искаш пробвай варианта:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=15
                  Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
                  Alfa Romeo 147 1.9 jtd
                  Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

Не знам колега маслото ми е MOTUL 10w40 скоро го сменях , не знам какво да правя .

Коментар

Колега, има ли развитие по въпроса? Питам, защото днес ми се наложи да покарам из града и през 4-5 км. да гася за по 5-10 мин. и всеки път върти все по-трудно. И аз съм прегледал акумулатора и при мен маслото е 10w40 с която марка карам вече трета смяна.... Ако си свалял стартера драсни. Аз ще го правя след празниците.П.П. Сега говорих с един доверен човек и той ми каза, че този проблем го правела втулката на стартера от към мотора. Доверявам му се и след празниците ще смъквам стартера за ремонт и ще пиша има ли ефект.

Коментар

Стартера е свалян преди 2седмици почистихме го втулките не бяха износени но решихме да ги сменим стартера си свети огледан е да няма разпоена намотка сглобихме и въртеше по добре но за няколко дена и почвам да мисля че самата ос е крива и ми прави мизерии чакам друг стартер от една блъсната брава и ще пиша пак

Коментар

С риск да ме оплюете драги колеги, предвид че съм жена :D ще споделя, че най-вероятно е акумулаторът. Аз имах същият проблем с моето Браво, когато го купих. Смених акумулаторът и от тогава никакви грижин няма
                          Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
                          Suzuki Vitara 2.0V6
                          Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

Коментар

ArdeaEgretta написа:
                            С риск да ме оплюете драги колеги, предвид че съм жена :D ще споделя, че най-вероятно е акумулаторът. Аз имах същият проблем с моето Браво, когато го купих. Смених акумулаторът и от тогава никакви грижин няма
                            При теб проблема пак ли беше само на загрял двигател?

Коментар

ArdeaEgretta написа:
                              +1 И аз имах този проблем и при мен беше акумолатора колега вземи от някой познат акумолатор покарай я докато загрее и пробвай ще запали ли
                              Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

veselin10 написа:
                                ArdeaEgretta написа:
                                При теб проблема пак ли беше само на загрял двигател?
                                Да, само при загрял. Като минат 20-30 минути палеше. Преди това смених клемореда, но проблемът продължи, докато не смених акумулатора.
                                Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
                                Suzuki Vitara 2.0V6
                                Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

Коментар

Working...
                                X