Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,6 16 103к. не завърта стартера при загрял двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава 1,6 16 103к. не завърта стартера при загрял двигател

Помогнете колеги , когато е студена колата върти без проблем , загрее ли завърта мудно и спира , ремонтирах стартера втулки , четки , шалтер няма промяна дайте идеи че побелях с това палене !!!!!

и при мене се появява понякога подобен проблем...Като е студена ел-мотора си върти нормално....карам 50-100км. без да спирам.Спирам на бензиностанцията и не иска да завърти въобще.Изчаквам 5-10мин. и си завърта без проблем.Според мен е от бендикса и скоро време ще свалям ел-мотора да видя какво се случва.
    FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
    Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

кола

Проверили кабелите и буксите към него Акумулатора дали е наред /като се стартира на топъл двигател да се премери /
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Наистина много дразнещо скоро пътувах до Харманли и на връщане ме спряха загасих и после няма въртене след 10-15мин. запали.Колега ще послушам съвета ти ще проверя акумулатора а иначе масите са почистени даже пуснах допълнителна маса но няма ефект

Коментар

Пусни и допълнителен плюс И наистина, прегледай бендикса.
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Брат ми имаше същият проблем само,че с Рено Лагуна. Оказа се някакъв включвател на стартера.

Коментар

ivkatatuz написа:
              Брат ми имаше същият проблем само,че с Рено Лагуна. Оказа се някакъв включвател на стартера.
              Вика му се шалтер, познат е също и като бендикс. Аре сега някой да обясни как се работи с чука и се пали в такъв случай при 1.6 че не се сещам дали там имаше достъп.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Шалтера е сменен , в петък ще сложа друг акумулатор да пробвам ето днес имах работа из града и пак ми го направи този номер

Коментар

датчик колянов вал

Коментар

ivancho написа:
                    датчик колянов вал
                    И аз го имам същия проблем понякога. А какво общо има датчика със завъртането на на стартера? Ако е датчик ще си врътка ама няма да пали. не е ли така?
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Колега не мисля че е от датчик колянов вал на служебния опел имаше проблеми с него но мотора въртеше а при мен не завърта и беше регистрирала грешка а при мене на диагностиката нищо не показа.

Коментар

Вариант1 - махаш някоя от шайбите на ротора, да се получи по-голям аксиален луфт.Вариант2 - виж дали не е замазан колектора от меки четки.
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Вътре в стартера всичко свети миналата седмица го свалях ,ще пробвам да махна и шайбите

Коментар

извинявам се, останах с впечтление, че върти, но не пали, а при теб не върти ! в такъв случай проблема си е изцяло в стартера, можеш да опиташ да си вземеш свестен стартер втора употребва тук от форума и да си решиш проблема, има много коректни колеги, които продават стартери за по 50 лева

Коментар

Аз пък залагам на клемореда
                              Peugeot 307 2.0i ГИ
                              ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Working...
                              X