Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем скоростна кутия Браво 1.2 16В

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем скоростна кутия Браво 1.2 16В

ЗДР колеги мисля че ми се строши скоростната кутия на фиатчето вапроса ми е следния знам че има такъв двигател и на пунто с 6 степенна скоростна котия някой запознат ли е дали става да я сложа на мястото на моята?И ваобще каква кутия мога да нанижа на тоя фиат от какви модели ???чух че от 1.4 става и ваобще ме интересува каква кутия мога да сложа ?Благодаря предварително за отделеното време ...

Коментар

Според мен, Колега най добре е да си търсиш кутия за твоя двигател.Поне аз така мисля
      niksan Fiat Brava 1.4 12v

Коментар

Николай Илиев написа:
        Според мен, Колега най добре е да си търсиш кутия за твоя двигател.Поне аз така мисля
        +1.Потърси в нет-а какви са ти предавателните числа и сравнявай с това какви са на другите двигатели. Иначе от пунто се съмнявам да ти пасне, най-малкото захващането ще е различно, щангите за скоростите и т.н.
        Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
        ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

ТрансмисияКоефицент на главно предаване 3.87това ли трябва да гледам ?

Коментар

Krasi_Boy написа:
            ТрансмисияКоефицент на главно предаване 3.87това ли трябва да гледам ?
            и това и на всяка предавка също има предавателни числа, например:I - 3.909II- 2.267III - 1.44IV - 1.029V-0.827 Ама най вече като корпус и захващане си мисля че няма да ти паснат

Коментар

предавателните числа са тук http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html има ги и в сервизното ръководство 3 - стр. 158. както виждаш, няма друга 4-та скорост с предавателно число >1, включително и при 1,4 12в. сигурно са го направили с някаква идея. кое как е хванато при 1,2 го има в сервизно ръководство 3 - стр. 548. и аз мисля, че е най-добре да си потърсиш точно същата скоростна кутия.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                предавателните числа са тук http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html има ги и в сервизното ръководство 3 - стр. 158. както виждаш, няма друга 4-та скорост с предавателно число >1, включително и при 1,4 12в. сигурно са го направили с някаква идея. кое как е хванато при 1,2 го има в сервизно ръководство 3 - стр. 548. и аз мисля, че е най-добре да си потърсиш точно същата скоростна кутия.
                Благодаря за инфото но никаде не видях 1.4 в тези характеристика има 1.6 , 2.0 и т.н. но не и 1.4 12в?

Коментар

има го в сервизното ръководство том 1 стр. 56. 4-тата му е 1,121 а 5-та 0,9. изобщо, до тия години май няма друг фиат с тия странни предавателни числа на 4-та скорост. едва ли е болка за умиране да сложиш кутия с други предавателни числа, стига да пасне, но едва ли някой го е правил, щото нашите версии не са много разпространени а и рядко се чупят. със 6 степенна скоростна кутия евентуално се разтоварва двигателя, ама точно тоя миксер, аз никога не съм успявал да го натоваря а какво й има на кутията, че мислиш, че е счупена? не може ли да смениш там вътре, квото не й е наред и да си караш? на мен много ми харесва как са подбрани скоростите на този модел, бих ги сменил само заедно с двигателя
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Частите за кутиите са скъпи пък и не всеки може да ги прави и много често ремонта излиза доста по-скъп от друга кутия. Наистина няма гаранция за новата/стара/, но все пак си мисля че повечето коли са с изправни кутии и голям шанс да излезе читава.

Коментар

Working...
                    X