Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Миризма на бензин от към десен подкалник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Миризма на бензин от към десен подкалник

Колеги,от около 2 месеца забелязвам,че мирише на бензин от десния подкалник.Мисля,че идва от към оная кутия,т.нар. филтър за бензиновите пари.Другото,което ми направи впечатление е че когато махна капачката на резервоара и спира миризмата.Махнах уплътнението на капачката на резервоара и отпред спря да мирише,но започна да мирише на задните пасажери на бензин от гърловината.Някой нещо подобно да е патил и да даде съвет?
    Fiat Brava 1.2,16в

При мене се беше протрил единия маркуч идващ от кутията, може и при тебе да е същото. Най-добре свали подкалника и огледай откъде изпуска, а отзад на резервоара обезателно си монтирай гуменото уплътнение.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Връщаш си уплътнението на гърловината на резервоара,а отпред вдигаш капака на мотора и изрязваш 2-те сини шлаухки и ги затапваш.Те са за парите с цел екология.В БГ тва не играе роля.
      FIAT BRAVO 1.6
      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Бе аз си мислех да ги затапя,ама ако изпуска преди тях?
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

А като ги отрежеш и затапиш къде ще идат бензиновите пари? По-добре ако е протрит маркуча някъде и изпуска го снади с гумен маркуч и скобички.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
            А като ги отрежеш и затапиш къде ще идат бензиновите пари? По-добре ако е протрит маркуча някъде и изпуска го снади с гумен маркуч и скобички.
            Това звучи разумно колега.Събота,живот и здраве ще видя какво става като махна подкалника.В този ред на мисли,трудно ли се маха падкалнка и има ли някакви тънкости,защото снощи надникнах и понеже на бравата не съм махал,ми се стори кофти задачка.
            Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
              pi4_s_bravo написа:
              Това звучи разумно колега.Събота,живот и здраве ще видя какво става като махна подкалника.В този ред на мисли,трудно ли се маха падкалнка и има ли някакви тънкости,защото снощи надникнах и понеже на бравата не съм махал,ми се стори кофти задачка.
              Подкалника мисля ,че беше само на винтове които се развиват с кръстата отверка , но преди това трябва да свалиш гумата за да ти е по лесно. След това самия филтър за бензиновите пари е захванат за пантата на капака с 3 гайки 13-ки или две 13-ки и една 10-ка които се развиват доста гадно защото са трудно достъпни и мисля ,че една букса трябваше да се откачи . Имах и снимка някъде но немога да е намеря сега.
              Fiat Bravo 1.4 12v '95

Коментар

Working...
              X