Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с датчика за температурата браво 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с датчика за температурата браво 1.8

Здравейте колега преди 1 седмица тръгнех за морето и ми направи впечатление че стрелката на температурата си играе..."мести се нагоре надолу.. колата не ми загрява седи си мах до 90 градуса.Та въпроса ми е от какво може да играе така стрелката дали някой бушон да е изгорял или някъде да е дало на маса и за това.. Помагайте... мерси предварително :P
    Bravo 1.8 16v Gt

същия проблем го имах и азпричината е в буксата на датчика, който се намира в горната част на термостатанаместваш го, ако трябва го пръскаш и с контактен спрей / малко е тясно там заради акумулатора и стойката му, но може с два пръста да се добереш до буксата и да я затегнеш, аз така направих и се оправи/. :D
    Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

slav4o_p мерси утре ще пробвам .
      Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

При повечето 1,8 датчика за стрелката не е на термостата, а над него на главата. Така е при мен и при всички 1,8 които съм гледал.
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Да, на термостата е на 1.6.
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Колеги смених температурния датчик и стрелката пак ми играе от време на време... някой да знае от какво може да е
            Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

Ако го прави само извън града, значи термостата не затваря. Потърси във форума как се проверява дали работи, и ако не - го смени, защото иначе няма да имаш парно на дълъг път.

Коментар

Четох някъде във форума, че този проблем го имало ако нещо не е наред в буксата на самото табло. Не мога да намеря сега точната тема.
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                  Четох някъде във форума, че този проблем го имало ако нещо не е наред в буксата на самото табло. Не мога да намеря сега точната тема.
                  И на мен ми казаха че може да е от буксата..взех си термостат и тези дни ще го сменя и ако пак играе стрелката значи ще е от буксата на таблото
                  Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

Няма смисъл да го сменяш, провери първо дали твоя работи!

Коментар

veselin10 написа:
                      При повечето 1,8 датчика за стрелката не е на термостата, а над него на главата. Така е при мен и при всички 1,8 които съм гледал.
                      Моята Мареа 1,8 е производство 1999г и всички датчики са на термостата-доколкото помня.Нека да види за връзките там, самия датчик дали не е повреден, буксата на таблото и самия уред за температурата. Доста неща са, но не са скъпи за смяна, така че лесно ще го оправи колегата.
                      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Колеги и при мен има аномалии с показанието на таблото. Като включих FES-а температурата си ми беше 85 а на таблото ми показваедна стрелка под средната. На термостата на мойта 1.8 мареа е датчика за температурата за ECU- to Не за таблото. Тъкмо щех да пускам тема да питам къде се намира датчика за показанието на температурата на таблото. Нека някой колега който знае каде е и може да направи снимка да я пусне в тази тема.Благодаря предварително.
                        Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks

Коментар

Колеги, имах същият проблем и причината се оказа в таблото с уредите.Сваляш таблото и го разглобяваш почти напълно.Трябва да извадите платката, която е захваната с няколко щипки към кутията с уредите.Интересното е, че на платката са неподвижно монтирани буксите за самите уреди, т.е. при монтаж трябва да внимаваш да нацелиш крачетата на уредите. При демонтаж просто издърпваш платката от крачетата.Напръсках с контактен спрей буксите и крачетата и нещата се получиха.Когато го имах проблема, при удар с ръка по таблото, стрелката за температурата се отклоняваше сериозно......може да го тествате и при вас.Всичко казано е за таблото с дигиталното дисплейче в средата, но не мисля, че има съществена разлика с по-старите табла.Успех!
                          LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
                          LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
                          LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
                          FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
                          FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

Датчика на термостата е за температурата на инжекционна, както го водят. Неговите показания отиват към ЕКУ-то за коригиране на горивната смес. Датчика който е виновен за стрелката на таблото, е този под термостата завит към двигателя. Може да го познаете по това, че за да стигнете до него разглобваш всичките п*тки ма*ни отстрани. И, в по голямата част от случаите, когато играе стрелката, се оказва лоша връзка към таблото на автомобила. За проба смени датчика долу на главата. Ако не се оправи значи имаш проблем с таблото.

Коментар

Благодаря колеги за отговорите. При мен проблема не е в играеща стрелка а в неточни показания . Така че направо смениям този датчик.Поздрави.
                              Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks

Коментар

Working...
                              X