На няколко пъти ми се случва следното- като се кара извънградско няма проблем, влезе ли се в града с ниска скорост започва да се дави и при натискане на газта забива носа и гасне, после пали трудно. Интересното е,че от на газ няма такъв проблем, мислех че е бензиновата помпа и я смених с друга но проблема остана. На мен ми идва на ум единствено регулатора за налягането на горивото в рейката, ако ви хрумва друго казвайте. Колата е Браво 1.6 с металните колектори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гасне като загрее, но само на бензин
Collapse
X
-
Re: Гасне като загрее, но само на бензин
pi4_s_bravo написа:На няколко пъти ми се случва следното- като се кара извънградско няма проблем, влезе ли се в града с ниска скорост започва да се дави и при натискане на газта забива носа и гасне, после пали трудно. Интересното е,че от на газ няма такъв проблем, мислех че е бензиновата помпа и я смених с друга но проблема остана. На мен ми идва на ум единствено регулатора за налягането на горивото в рейката, ако ви хрумва друго казвайте. Колата е Браво 1.6 с металните колектори.
-
S_BANKOV написа:а на мен ми намирисва на дюзи и на помпа с изживян живот или на стар бензин в резервоараПробвай да покараш с малко редикс може и да се оправи.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Това е добра идея но аз бих започнал от нея само ако бензиновата ми помпа е спряна по време на каране с газ. от липсата на бензин платното реагира точно като старите механични бензинови помпи. При мен се наблюдаваше едно придръпване все едно не стига бензина и после, колата набираше и така през минута две, оправи се след смяната на бензиновата помпа която се стопи междувременно.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Сменяна е и ламбдата преди година ( правеше го и със старата и сега с новата), та отпада и тя като вариант. Явно е нещо,което като няма обдухване от въздух се нагрява и прецаква работата на бензин, общо взето остана само горивния регулатор да не съм пробвал да сменя.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Колата е с газов инжекцион, но проблема си го имаше и преди 2-3 лета когато нямах газова, прави го в най-големите жеги при дълго извънградско каране, т.е няма връзка с газовата уредба освен че с нея си работи без да гасне. Явно проблема е в бензиновата система и то в частта,която няма връзка с работата на газ- нещата които не са общи за 2-те горива примерно бензиновата помпа,регулатора за горивото ... за тях се сещам.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар