Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за Фиат Пунто 1.4 турбо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за Фиат Пунто 1.4 турбо

здравейте колеги един френд си купи вчера Фиат Пунто 1.4 турбо и днес се почна с обслужването и маи се получи греда сменихме масло,филтър маслен въздушен горивен на купето и колата след изминати 50-60км каране нормално почна да пуши ама сеедно е дизел няма на място няма в движение пуши и мерише на масло та се не трае къв може да е проблема?помогнете че незнам направо кво става маслото е мотул 4100 10в40 дали е възможно да е заминало турбото ?благодаря за отговорите
    като му дам газ надига муцуната и почва да души за бензиностанция

хм..

ангренаж сменявахте ли... и тоя горивен дето сте го сложили го проверете
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Re: хм..

fuel injekcion написа:
      те се колебаеха за филтъра дали да го сложат а можели да е от него ама си пуши сиво от зад якоа колата си ходи яко

Коментар

Re: Питане за Фиат Пунто 1.4 турбо

zelenilkata написа:
        дали е възможно да е заминало турбото ?
        Възможно е.Свалете входящия маркуч на въздуха от турбината и пробвайте с ръка (това е малко тегава операция и трябва някои с тънки пръсти) дали перката на турбото има аксиален (не трябва да има никакъв) и радиален (съвсем малък) луфт, а също и откачете маркуча от всмукателния колектор и проверете дали е доста омаслено.Колата и студена ли пуши и мирише на масло?

Коментар

zelenilkata написа:
          fuel injekcion написа:
          те се колебаеха за филтъра дали да го сложат а можели да е от него ама си пуши сиво от зад якоа колата си ходи яко
          Ако мирише на масло, както обясняваш, според теб дали горивния филтър има нещо общо с проблема ви :D

Коментар

biser_as написа:
            zelenilkata написа:
            fuel injekcion написа:
            Ако мирише на масло, както обясняваш, според теб дали горивния филтър има нещо общо с проблема ви :D
            колега горивния филтър го з...би :D :D :D има нещо друго днес забелязах да и студена пуши като чавдар сив пушек значи днес я запалихме и аз отвъртях капачката на маслото на капака и хвърляше масло като фонтан като я завих изхвърли щеката според мен не е заминала турбината а са заминали маслените сегменти щом прави налягане в картера а иначе си ходи яко колата

Коментар

zelenilkata написа:
              а са заминали маслените сегменти щом прави налягане в картера а иначе си ходи яко колата
              Налягане в картера, може да има и от запушена картерна вентилация Проверете я нея 1-во.Идеята на маслените сегменти е малко по-различна от това, което си написал между другото

Коментар

Е нормално за GT на 200 000 км Не очаквайте чудеса , доста кинти трябва да се съживи мотора , но после става зъл и лош и наказва много GOLFута :D Аее със здраве пичове и мнооого бууст
                >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Дано да съм лош пророк, но ми намирисва на кола "наредена" за продаване. Вероятно е имало добавка за износени двигатели в старото масло, която е закърпвала положението. Сега като сте сложили прясно и хубаво масло, и то е измило наслояванията. Естествено веднага се появява споменатия проблем-пушене, високо картерно налягане и всички признаци на сдухан мотор. Като сменяхте маслото, да ви направи впечатление, че старото, което източвате е доста по-гъсто от новото, което наливате ?
                  Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

DJPOPA написа:
                    Дано да съм лош пророк, но ми намирисва на кола "наредена" за продаване. Вероятно е имало добавка за износени двигатели в старото масло, която е закърпвала положението. Сега като сте сложили прясно и хубаво масло, и то е измило наслояванията. Естествено веднага се появява споменатия проблем-пушене, високо картерно налягане и всички признаци на сдухан мотор. Като сменяхте маслото, да ви направи впечатление, че старото, което източвате е доста по-гъсто от новото, което наливате ?
                    не бате старото масло като го източиха беше по рядко от вода хахаха вервай ми за 1-ви път видях такова масло и яко черно

Коментар

Позната ми картинка преди 4-5 години Но при мене свърши с основен ремонт
                      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                      Втората......пак същата!
                      (_-_)______////_______(_-_)
                      Punto75-Вече на жената!
                      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
                        Позната ми картинка преди 4-5 години Но при мене свърши с основен ремонт
                        еми колеги до колкото разбрах колата май е при колегата White Power и ще се прави и до колкото разбрах е счупила лагер на вала и има пукнатина минимална супер малка на блока май ако не се лъжа и съм разбрал правилно от френда ще се прави

Коментар

Бъркате се колата не е при мен аз с толкова тежки ремонти не се занимавам освен на моите коли ако пунтото е бяло с карбон на капака днеска бях в сервиза на моя приятел да я огледаме , ми какво да кажа за ремонт е всичко с пари ще стане бърза бегачка , иначе турбото , фира , вала , за кофата , главата стандартно спукана лагер на коляновия , за кофата сегменти -зле , едното бутало нещо не е в час това е на първо четене що помагаме с каквото мога , най вече с акъл за да се сглоби като хората , малко разработка и след това ремапване и да смазва голфчетата а аз си имам една друга кола за монтаж на турбина - голяма, та най рано септември графикът ми е свободен
                          Power Under Pressure

Коментар

WhitePower написа:
                            Бъркате се колата не е при мен аз с толкова тежки ремонти не се занимавам освен на моите коли ако пунтото е бяло с карбон на капака днеска бях в сервиза на моя приятел да я огледаме , ми какво да кажа за ремонт е всичко с пари ще стане бърза бегачка , иначе турбото , фира , вала , за кофата , главата стандартно спукана лагер на коляновия , за кофата сегменти -зле , едното бутало нещо не е в час това е на първо четене що помагаме с каквото мога , най вече с акъл за да се сглоби като хората , малко разработка и след това ремапване и да смазва голфчетата а аз си имам една друга кола за монтаж на турбина - голяма, та най рано септември графикът ми е свободен
                            да да за това Пунто става въпрос с карбона на капака сори колега ама така бях разбрал от него да с пари добър майстор и акъл сичко ще стане както трябва и той си го кефи пунтака доста ама късмет

Коментар

Working...
                            X