пускам тази тема щото не видях друга такава (а можеби съм пуснал преди време ако има такава тема от мое име нека модераторите да я премахнат благодаря)та проблема ми е като тръгна да паля колата изскърцва нещо и до тука запалва си и после не се чува него прави секи път но един път дневно става от какво може да е аз се си мисля че може бендикс да е и ако е той заменима част ли е и как става подмяната и дали може да се намери в магазините става въпрос за Фиат Браво 1.6 16в. 103 коня 99 година мисля че го прави това когато е студена колата в смисъл не е работила от дълго време след като поработи не прави този номер и вчера забелязах че като дадох на контакт и ми изгасна кода и другите лампи и рекох да запаля само стартера завъртя и до тука върнах пак ключа и пак същата процедура и колата си запали със това изкърцване дайте съвет и мнение колеги да видя кво да правя като изляза отпуск хахах мерси на всички за мненията предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
скърцане при палене
Collapse
X
-
Re: хм...
fuel injekcion написа:Колега може да са много неща..стартер,ремъци,ролки,алтернатор...наистина може от доста неща... и ако това го прави само когато не е карана дълго..мисля че няма какво да му се плашиш толковакато му дам газ надига муцуната и почва да души за бензиностанция
Коментар
-
Изскърцване при запалване на двигателя...
Здравейте колеги,колата е fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL- XII.1997и на моя фиат от 2 дни се появи това единично изкърцване при палене.Като метал в метал ,много остро.Чува се като запалиш автомобила и отпуснеш ключа.Да кажем стотни след запалване не при самото палене.Направи ми впечетление,че понякога е веднъж дневно,понякога през палене или две.Имаше една тема на колега който казваше, че се е получило нещо такова,когато жена е въртяла ключа и след запалване и така няколко пъти.Сестра ми го направи няколко пъти това,че не усеща кога запалва колата и продължава да държи ключа Ако има общо де!!Към какво да се насоча,да не е лагер на някоя ролка и да спече в движение че тогава не знам.Ремъците са на по 10к,Ролката на климатика играе малко странично.Ако автора на темата следи форума нека сподели какво се е оказало,стига да го е ремонтирал.Месри!!! Давайте мнения да видим какво ще се окаже.Поздрави.Още една снимка:Прикачени файловеFiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Малко развитие,очаквам и вашата помощ
Такааа,какво направих до тук:свалих ролката ,обтегача и ремъка на климатика.Запалих няколко пъти,нямаше звуци различни от обичайните.Свалих ролката и при завъртане на ръка се движи около 4-5 секунди на собствен ход без никакво усилие.Като се раздруса до ухото се чува шум като че ли имаш сачмички в пластмасово шишенче.Мооже да е пътник вече.Ще покарам няколко дни да видя дали ще се появи това стържене при запалване,зашото може да се окаже ,че ролката е едно на ум и все пак да си има проблем и по някой друг възел,като примерно стартер.Тука баща ми казва,че може и бендикса да не връщал,дано да е нещо по лесно за оправяне ... Няколко снимки:Прикачени файловеFiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
При мен проблема е отсранен
В моя случай се оказаха ролките.И двете са сменени и вече нямам пристъргване при запалване.Проблема за момента е РЕШЕН.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар