Значи вапроса ми е следния колеги каде се намира тоя Датчик за температурата на входящия въздух мерси предварително... колата е 1,6 16в пласмасовите колектори
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каде се намира Датчик за температурата на входящия въздух
Collapse
X
-
iliyan написа:Като застанеш срещу двигателя,най-вляво на смукателния колектор.Зад него в ляво има пластмасова скоба,държаща два маркуча.
Коментар
-
янко написа:Чисти се но не със силна струя.Проблеми ли прави?
Коментар
-
Моя го киснах малко в бензин, излязоха бая чернотии,но не вярвам проблема ти да е от мапа.По скоро температурен датчик.На газ ли караш?Ако си на бенз може да е проблем с горивото или помпата,няма обратно гориво,регулатора е в резервоара и ако вземе въздух ще трябва малко време да го изгони.Наскоро ми свърши бензина и като налях 20-30 сек бачкаше като тракторчеFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
янко написа:Моя го киснах малко в бензин, излязоха бая чернотии,но не вярвам проблема ти да е от мапа.По скоро температурен датчик.На газ ли караш?Ако си на бенз може да е проблем с горивото или помпата,няма обратно гориво,регулатора е в резервоара и ако вземе въздух ще трябва малко време да го изгони.Наскоро ми свърши бензина и като налях 20-30 сек бачкаше като тракторче
Коментар
-
k_tochev написа:Е да то затова става дума да е температурен датчик ама моя е с мапа.....
Коментар
-
Ако беше от варна щях да ти дам мап да пробваш.Напръскай го с вд ,контакт спрей ,може и спрей за почистване на карбуратори или нещо подобно.Налягането проверяваш с манометър.Но всичко може да е от газовото . Аз съм с обикновено атикер,сондата ми загина преди 3-4 месеца и нямам проблеми.Два пъти взривявах колектора от мързел и много акъл.Според мен търси майстор по ги .А датчика на термостата как е?Някъде пишеше как се проверяватА ,той колегата го е написалFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Сега се сетих нещо за горивото и го пробвах.На рейката откъм акумулатора има черна пласмасова капачка,вътре има игличка,отвий капачката и натисни с нещо и гледай какво ще излезе.Това го направи сутринта или когато не си я карал поне няколко часа.При мене пръсна чист бензин,не съм я карал от вчера 16.00 а на бензин от доста време.Като отвиваш капачката огледай да не е текло от тамFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар