Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava проблем след свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За газ ще препоръчам други свещи,но за тях по-натам сега както каза колегата нека се подара на бензин.Ако искате мнението ми заслушвайте се в думите на Банков.Иначе разликата между 1.8 на Браво/Брава/Мареа и купе не е само във вариатора.Колекторите(смукателните)са различни,дюзите също.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
      За газ ще препоръчам други свещи,но за тях по-натам сега както каза колегата нека се подара на бензин.Ако искате мнението ми заслушвайте се в думите на Банков.Иначе разликата между 1.8 на Браво/Брава/Мареа и купе не е само във вариатора.Колекторите(смукателните)са различни,дюзите също.
      Еее добре може, аз имах в предвид това, че май и на купето на мареата запалителната система е от 4 бобини.
      Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
        ivailo rachev написа:
        Еее добре може, аз имах в предвид това, че май и на купето на мареата запалителната система е от 4 бобини.
        Ооо съжалявам това съм пропуснал да го напиша,но да и на двата мотора 1.8 няма кабели има само бубини и на всеки цилиндър има по 1 бубинка.

Коментар

Това имах в предвид и аз, след като смени свещите с тези, които съм му посочил ако продължава драмата има голяма вероятност някоя от бобините да е сдала багажа. Тези бобини са доста чувствителни с какви свещи работят, колко им е съпротивлението и т.н., и ако е попаднал на свещи ментаци нищо чудно да стане голямо главоболие.... Не изключвам и проблеми с комутатор-а, обаче за да се стигне до бобини и комутатор обикновено свещите са виновни.
          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Смениха ламбдата... и едната бобина заминала, смениха и нея вече не придърпва... Обърнали я на газ и изпаткала - не знам настройка ли и трябва... Обаче единият майстор казал, че тая газова не става за колата, защото е пълна инжекция и трябва газов инжекцион. Сигурно са прави, но как може толкова години да върви... Вика ако се сложи ламбда контрол, щяла да върви на газ само, че разхода ще излизал на едни пари... не знам помагайте
            Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Според мен или има още някоя заминала бобина,или някоя лула на бобина.А го прави на газ,защото газта е по-чувствителна от бензина.

Коментар

Ще видя да отида сега до тоя дето се занимава с газта да видим какво ще каже, преди каза нещо кабели или бобина взе, че позна сега да видим какво ще каже. Ама не мога да повярвам, че няма да тръгне пак на газ хахБрата ходил при газаджията и казал, че е добре в смисъл държала си 850-900 оборота, като идвал насам карал на газ и не е паткала. Трябва да се залепи пак кутията, защото е сложено парцалче и няма да може да се прецени заради счупената кутия ли ще гръмне... Не знам ония какво са я правили, че да изпатка

Коментар

Тая кола няма кабели,бубината има само лула и директно си влиза в свещта.Иначе от към газ не съм много запознат и в този случай не мога да дам компетентно мнение.

Коментар

Та проблем, кутията е пръсната и отдолу ние си мислим само капака... и сега какво правим, някой да има за брава 1.8 16v?Кажете ми от тая обикновена газова за да стане инжекцион колко пари трябва да хвръкнат? :D имаме си всичко моля Ви зарадвайте ме!

Коментар

Ами хора, да не бързам да се радвам, залепих я - олепих я с тиксо отстрани и пробвахме 100-110 няма паткане няма нищо. Пробвахме на горе из баира на 2ра, пробвахме с 60 на 5та набира си... естествено по-плавно натискане... 3000-3500 оборота д/г и не е паткала, за сега не смеем повече :D Пали си на газ без бутане на педала на газта да чукна на дърво дано се задържи и мислим за газов инжекционА и това дето се е пръснала отдолу не е... по принцип си се вижда уплътнителя на филтъра оранжевия

Коментар

GaTio2 написа:
                        Ами хора, да не бързам да се радвам, залепих я - олепих я с тиксо отстрани и пробвахме 100-110 няма паткане няма нищо. Пробвахме на горе из баира на 2ра, пробвахме с 60 на 5та набира си... естествено по-плавно натискане... 3000-3500 оборота д/г и не е паткала, за сега не смеем повече :D Пали си на газ без бутане на педала на газта да чукна на дърво дано се задържи и мислим за газов инжекционА и това дето се е пръснала отдолу не е... по принцип си се вижда уплътнителя на филтъра оранжевия
                        Колега влез в раздел "Продавам Авточасти" и си намери една кутия за 20-30 лв. Толкова пари си набил, а кутията я облепяш с тиксо Газовия Инжекцион варира от 800 до 1400 лв в зависимост от модела, като не можеш да ползваш нищо от обикновената газова уредба ( най-много някои дребни неща ) .
                        Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
                        Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Working...
                        X