Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava проблем след свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Brava проблем след свещи

Здравейте, пак съм аз :D ... Тая кола или тия майстори ще ме подлудят... търся Ви сега мнението. Колата правеше проблем, карах я и БАМ, започна да работи на три цилиндъра - едната свещ заминала... Дадохме веднага на майстора. Смени свещите колата добре, но само 1вата вечер. На газ почна да патка и кутията замина, газаджията каза проблема е от свещите, кабелите или бобините не знам... Нямаше много бензин, но и там като се караше подадеш газ и изведнъж намали... не мога да го обясня не я карах тогава аз, може и малко бензин да е имала, ще ме извините . Та излезе, че проблема е след смяната на свещите на газ нищо и нямало - мнение на газаджията. Колата ходи на компютърна диагностика няма проблеми. Брата като тръгнал да им я кара на майстора, който сменя свещите и му се появил проблем - рязко спира и двигателя гасне... Това вече всичкото каране на бензин, защото кутията пръсната някак с крака лепена... Брата закарал колата - баш майстора го нямало и обяснил на другите майстори за новия проблем, единият му станало ясно (брата вика тоя и знаеше точно проблемите). Седи 2 дена никви разговори и съботата решавам да отида - ония не бутали колата. Обърна ми малко внимание и общо взето пробрахме колата на бензин никви проблеми. Вика нищо им няма на свещите, ако искаш ще си играем да ги сменяме ама сега нямал време... (сега били за газ и бензин - бре...) Връщам се аз няма проблем ама викам да махна капака на кутията на филтъра да я залепя, а пък тогава ми се наложи да отида до магазина и карах малко без капак. Както карам колата почва яко да лашка, мисля, че на загрял двигател е повече проблема, карам на 2ра без газ подавам леко лашка ако подам повече сякаш проблема изчезва. А и сега както седи на празен ход от ауспуха се чува леко паткане... ТРУДНООО! А тоя майстор изобщо не са му казали за тоя проблем с гасненето... може би защото не и е дошъл реда не знамИзвинявайте, дайте някакви препоръки - сигурно е от свещите, така си мисля, обаче оня не можа да обърне много внимание. Брата си мисли утре да отиде да го пита ако не отива на Русе и без това имаме ходене да я погледнат препоръчали са му някакъв майстор на име Даскалов
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

До магазина без кутията на какво гориво беше?Направете я да работи нормално на бензин и след това ако прай проблем на газ почвайте газта.
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

На бензин си беше до магазина. Не съм я пробвал на газ отдавна, защото майстора вика, недей пробва ще почне да патка много въздух влизало. Брата реши, че не му се занимава с тоя майстор и вика на Русе ще я видят, мислим при тоя Даскалов, ако не имам номера на някакъв Любомир

Коментар

Коментар

Имаш проблем с токовете. Огледайте добре всички букси и най вече лулите на свещите и бобината/е/.
          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Ами нямаме инструменти еврейски ключове ли какви се водеха. Ще видим ако не до четвъртък тука някъде, ако не на Русе

Коментар

Та днес ходихме на майстори в Русе... какво да ви кажа единият майстор 1час не може да направи диагностика. Та шукер направи, излезе, че показва, че няма ламбда сонда. Гледаха и отдолу, дето са сменяли двигателя точно до ламбда сондата има заваряно и мислят, че може да са я изгорили като са заваряли. Другия майстор вика, че може само някой кабел да е прекъснат , защото ако беше повредена щеше да даде грешка за повреда, а показва, че я няма. Оставихме я викат утре ще е готова ще видят за кабели или ще я сменят. Утре повече информация. Викат, че сигурно е заминала, защото наскоро като гледахме разхода беше ~19литра газ за ~120км. Брата вика пък, че зацепвала след 10минути - не знам как точно се води, а викат, че най-много за минута-две трябва да стане тази работа. Общо взето този приятел на бащата вика, че ще свършат работа, защото сервиза си има име и едва ли шефа ще остави некадърни работници, та да видим . Казаха грубо 200лева ще струва всичко

Коментар

Нека да ти дам малко информация относно последния ти пост.Първо от ламбда сонда според мен няма как да прави такива проблеми като гаснене,лашкане и т.н. 2-ро ако си с обикновена газова най-вероятно ламбдата не работи въобще като си на газ. 3-то твоята сонда е с подгряване и започва да работи веднага със стартирането на двигателя.
                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Ами, не знам, казах им симптоми и те направиха диагностика и айде ламбда... казах им изрично за разхода и казах, че е за газ и те викат това е от ламбдата. А и казаха, че не подгрявала веднага, а след 10минути чак тогава я хващал компютъра - нещо такова.

Коментар

Уф, кво да ти кажа... Русенските са като твоите старите - ще те издоят, колкото пуснеш! За съжаление, ти си най-добрия клиент - технически бос, с проблемна кола и с пари...
                    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Абе така го каза, че все едно ги копам :D Ако беше така щяхме ли да караме Брава? :D

Коментар

Ама си плащаш, нали? Съжалявам, че така те гласят, ама такъв е живота. Налага се да имаш елементарна начална грамотност в колкото може повече области, за да се предпазиш максимално в подобни ситуации. Не, че е възможно винаги и за всичко...
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

По принцип една ламбда сонда започва да работи от 30 градуса температура на двигателя,но твоята е с подгряване и веднага след като запалиш тя си се нагрява и заработва веднага,така че с това можеш да ги забиеш,отделно ако ламбдата е заминала освен да имаш завишен разход и отзад да мирише на неизгорял бензин айде в някой случаи се получава разлика във вървенето,но придърпване и гаснене НИКОГА.Съжалявам,но колегата Мунс е прав,че ти си идеалния човек за ошушкване,понеже не разбираш и те си измислят глупости със знанието,че ти няма да разбереш,че те мятат по върбите.
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Колко пъти да ти казвам къде да отидете. При Людмил в двора на славянско изквство зад БМВ вървете, не в Даскалов, и преди да отидете в някой сервиз вземи чукни в гугъл някое мнение за сервиза. А моето е че Даскалов не е това което беше на времето.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега, ето какво бих те посъветвал: Отиди и си купи от някоя железария "еврейските звезди" и си свали капака над свещите. Бих ти препоръчал свещи NGK BKR6EKC (аз в момента съм с такива и ми върви колата на пушка) като ги огледай дали надписа на модела е издълбан в метала или просто е надписана (надписаните не ги вземай определено). След това си ги смени. Това са ти горе-долу 40-50лв като разходи с еврейските звезди, ако имаш затруднение да си изкараш сам свещите хвани някой съсед дето го е правил това упражнение. Проблема определено ти е в запалителната система. Може и някоя бобина да е сдала багажа, зависи какъв ментак свещи са ти сложили преди това. Мисля, че 1.8 Мареа-та беше със същия мотор като купе-то само, че без вариатора, Банков да каже. Нали е с 4 отделни бобини? Незнам Фиат Еку Скан-а дали хваща времената на бобините, защото не съм пробвал но едно време на едно Пежо открих така разлика между времената на 2-те двойки бобини с техния диагностичен софтуер. Та ако FES-а хваща тези времена и не ти е спешна колата си поръчай от И-бей ОБД2 кабела с преходника от ОБД2 към Фиат букса-та (една такава с три крачета, ако те интересува ще ти дам линкове). Качваш си софтуера, връзваш колата и гледаш какво става. Другото което би трябвало да видиш след свещите е маркуча след дебитомера посока колекторните тръби. Значи от дебитомера, през дросела до тръбите никъде не трябва да намериш каквато и да е пробойна. Ако има - придърпването ти е от там. За прекъсването няма как да е ламбда, ако не е изправна ще набива много гориво и ще ти върви спокойно колата, но ще харчи зверски. Подкарай я първо да ти върви на бензин като хората после мисли газта.
                              Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Working...
                              X