Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите на Браво 1.6 16 бензин

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с оборотите на Браво 1.6 16 бензин

    Здравейте колеги, прегледах няколко подобни теми, но мисля, че нямаше точно по моя проблем:Паля сутрин, колата вдигата оборотите до 1700-1800, след малко падат, но при празен ход играят надолу нагоре. По някое време нещата се нормализират, но после пак го прави. Карането да работата ми е смесено- градско и извънградско. На дълго прави следния проблем: карам със 100-115 и като отпусна педала, сякаш за момент замръзват оборотите ( все едно е на автопилот) и после започват бавно да падат. Предстои ми пътуване до морето и се притеснявам, да не ме изложи фиатчето. Преди 3 седмици смених свещите, пробвах със зареждане в 3 различни бензиностанции от една верига (Еко), досега не съм имал проблем с тях! Какъв може да е проблемът?Благодаря предварително!
    Купи си FIAT,за да не те е яд!
    Fiat Bravo 1.6SX '97(Бензин)

    #2
    Прегледай дроселовата клапа дали не е замърсена и стъпковото моторче за празен ход.Дроселовата клапа - маха се въздухопровода от входящия филтър и се оглежда клапата за замърсявания.Моторчето - държи се на две винчета. При монтирането - първо го монтираш хлабаво, даваш контакт, ЕКУ-то се опитва да го калибрира и го намества в гнездото.После го затягаш и палиш на място докато включи първата степен на перката на радиатора, без да даваш газ. Това е обучение на стъпковото моторче за да не ти прави после проблеми.Също огледай да нямаш пукнат маркуч който да засмуква въздух. Палиш колата на място и разбутваш въздухопроводите които влизат в блока на входящите колектори.
    Bravo 1.6 / 16

    Коментар


      #3
      Благодаря, колега!
      Купи си FIAT,за да не те е яд!
      Fiat Bravo 1.6SX '97(Бензин)

      Коментар


        #4
        Искам да споделя само, че след махане на клемите на акумулатора, определено има подобрение
        Купи си FIAT,за да не те е яд!
        Fiat Bravo 1.6SX '97(Бензин)

        Коментар


          #5
          Riki888 написа:
          ....Също огледай да нямаш пукнат маркуч който да засмуква въздух. Палиш колата на място и разбутваш въздухопроводите които влизат в блока на входящите колектори.
          започни с това преди да пипаш стъпковия мотор.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

          Коментар

          Working...
          X