Колеги,трябва спешно да се отстрани проблем с оборотите на тази кола.След като се форсира и паднат оборотите,почти винаги колата гасне.Закачихме я за диагностика,имаше някакви малки грешки които изчистиха,но не се оправи проблема.Колата е с газ,но това се появява и на газ и на бензин.Колата е в Плевен и до утре(понеделник) вечерта трябва да се оправи защото собственика заминава извън България,а предпочитаме да си е ОК. колата.Някакви идеи какво може да е?Опитахме да вдигнем оборотите от жилото,но започва да ги "мени" и няма никакъв ефект-отново си гасне след като се изфорсира.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с оборотите на Мареа 1,6 2000год. За Плевен
Collapse
X
-
един вариант е дроселовата клапа да е клеясала. за него - пръскайте с ВД-40 оста на дроселовата клапа отвътре, и да се раздвижи на ръка, изчакай 15-20 мин да изветрее вд-то и пробвай пак без да откачаш клемите на акумулатора. ако помогне, трябва да се свали и изчисти клапата, ама може и така да се кара - 2-3000 км все ще изкара.браво 1,6/90 - 09 г.
-
има доста теми по въпроса. също и в газовия раздел. извън тях, навремето един на горубляне се опитваше да ми пробута един сценик, който правеше точно същото и твърдеше, че откакто са мили двигателя го прави. аз не му повярвах, щото във високите не прекъсваше, но може би трябва да огледате кабелите и особено свещите как са. все пак и на газ се кара колата.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
iliyan написа:От личен опит-програмите "Виза" и "ФЕС" имат опция "Самоадаптация на ЕКУ",направи я и вярвам,ще се оправи.THE DRUMMER!!!
Коментар
-
Да,на диагностиката.ЕКУ-то ти е IAF 49F и има тази опция.Кажи на диагностика да направи диагностика с 1 от тези програми,да изчисти грешки ако има,и да я пусне на "Самоадаптация ЕКУ".Моята се давеше от бензин и гаснеше на празни обороти,и след тази "Самоадаптация ..." като я запалих,заработи нормално,а аз си играх да сменям и почиствам сума ти и работи и то на празно.
Коментар
-
Щом е на празен ход виж дали стига въздух до двигатела.Провери си дросела и степ мотора.Щом успява да се изфорсира, а като върнеж гасне, значи въздух недостига.При мен се получаваше заради запушен дросел от парче силикон или гняс.Провери много хубаво дросела с лампа от близо дали не е запушено нещо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар