Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 1,6 прекъсване

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Мареа 1,6 прекъсване

    Колеги имам прекъсване на 2 и 4 цилиндър при натоварен двигател,включен климатик и фарове .Някаква идея?Колата е мареа 1,6 16v с пластмасови колектори, сменени са свещи кабели и е махнат катализатора.

    #2
    Щом е на 2 и 4 най -вероятно е бобина
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

    Коментар


      #3
      янко написа:
      Щом е на 2 и 4 най -вероятно е бобина
      Бобината е 1-4 и 3-2 ,а и сега е с друга бобина Прави го само на натоварен двигател и на диагностика няма грешки , всички параметри са и наред . Тези прекъсвания се виждат на софтуера на газовия инжекцион, просто има липса на запалване от време на време иначе дюзите(бензиновите и газовите -прави го и на газ и на бензин) си отварят.

      Коментар


        #4
        Вярно,аз се обърках.А софтуера на ги как ги хваща че е на 2 и 4?Провери фазовия датчик,може да е от него, въпреки че на бравата го откачах и си работеше нормално и не го хващаше диагностика
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

        Коментар


          #5
          Нови бубини и свещи.
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

          Коментар


            #6
            popara801 написа:
            Нови бубини и свещи.
            Сменени са кабели бобина и свещи, фазовия датчик показва че е ок. На софтуера на ги то има в графичен вид (колонки времената на бензин и газ ) когато няма запалване еку спира дюзата на този цилиндър за момент за да пази катализатора и това се вижда като пропадания ,най-интересното е че го прави само като е натоварен двигателя много . Прилича като да не са и наред тоците(маси и т.н)и с това се занимавах ,които успях да намеря, но ефект много няма .

            Коментар


              #7
              На стойката на акумулатора имаше 2 или 3 маси,дебелия кабел към скоростната кутия,за други не се сещам.А това само на газ ли го прави?Ако си с еднополюсни свещи намали разстоянието с 1десета
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

              Коментар


                #8
                [quote="янко"]На стойката на акумулатора имаше 2 или 3 маси,дебелия кабел към скоростната кутия,за други не се сещам.А това само на газ ли го прави?Ако си с еднополюсни свещи намали разстоянието с 1десета[/quotПробвах с различни свещи,прави го и на газ и на бензин. Тези маси съм ги почистил,а също и от другата страна зад десният фар под казанчето за антифриза.Последното което си мисля е че кабелите са с доста високо съпротивление - на 1 цилиндър е 9,5 К ома.А информацията е много различна в аутодатата пише едно в документацията на мареа пише друго, но като цяло и там трябва всичко да е наред ,то правилото е двете бобини да нямат голяма разлика т.е съпротивлението на 1-4 и 2-3 да е горе долу еднакво,пък и ако не е наред ще прекъсва на всички цилиндри а не по един от бобина.

                Коментар


                  #9
                  И така колеги оказаха се бообини, втората беше употребявана и се оказа че с нея върви по добре но пак прекъсва, след поставянето на нова колата няма никакви проблеми за сега. Благодаря за съветите които ми дадохте!

                  Коментар

                  Working...
                  X