Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гумички на маслена магистрала

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гумички на маслена магистрала

Трябват ми тези на снимката.Имало е явно,но вече няма,не знам какви са и откъде да си намеря.Колата започна да чука,отворих капака на клапаните, запалих и маслото хвръкна като гейзер нагоре,вместо да ходи по магистралата(тя е чиста и не е запушена)Правиха ми основен ремонт на мотора и явно са се скъсали или са забравили да ги сложат. Така като гледам са били две О пръстенчета(има две каналчета) но поне размери ако знам за да търся П.П Снимката не е моя колата си е сглобена (Все още)
    Прикачени файлове

http://axm-auto.com/index2.php?brand...=14&subcat=102

Коментар

Благодаря колега,това го видях,но мисля че не е същата виж кое съм оградил на снимката(тръбичката от където магистралата черпа масло)Едва ли са едни и същи гумички.Тези гумички са 8 в комплект за изходите(от където пръска масло) на мен ми трябва за входа който е един. (Защо не продават девет гумички)

Коментар

Днес пробвах да навия тефлонива лента вместо О пръстени маслото тръгна по магистралката,но чукането си остана (Лошото е че и единия болт превъртя,там където хваща лагера на вала и магистралката

Коментар

Изчисти с коресилин и намажи внимателно със силикон за гарнитури.За болта,който превърта- направи на струг малко по дълъг.Препоръчвам ти да извадиш всички повдигачи и да ги източиш на менгеме,като сложиш две летви да не ги нараниш,стягаш и отпускаш на няколко пъти.Като запалиш първоначално ще чука,но след 10км. като се напълнят повдигачите всичко ще е точно.Успех.Имам и оборудвана глава с вал,магистрала...само я слагаш на блока стягаш десетте болта и караш,цена 170лв.Успех.

Коментар

Чак сега се позачетох и да споделя че карам с масло 15X40 total Такова ми сложиха след основния ремонт и вече 5000 км с него.Може ли да е от маслото и ако го сменя дали е възможно да се оправи ?

Коментар

ilko84 написа:
              Чак сега се позачетох и да споделя че карам с масло 15X40 total Такова ми сложиха след основния ремонт и вече 5000 км с него.Може ли да е от маслото и ако го сменя дали е възможно да се оправи ?
              Абсолютно е възможно. Повдигачите ’’чукат’’ когато има липса на масло или когато не смазва добре (масло на много километри).

Коментар

ilko84 написа:
                Тотал, мобил и елф ще си чукат и не само на твоя двигател, аз карах с такова масло точно 500км. и от там обратно в сервиза.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                X