Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странен звук при скорост от 70 до 80 км.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странен звук при скорост от 70 до 80 км.

при скорост между 80 и 90 км. се чува виене.след като ходих по майстори ми казаха,че проблема е в скоростната кутия - 5-та скорост.смених цялата скоростна кутия.с нея върви по-добре,но това виене този път се чува м/у 70 и 80 км,след подминаването на тази скорост това виене изчезва.виенето не е много силно.казват ми,че може и да е от диференциала.не знам дали е проблем така да карам.,,,а ми предстои дълго пътуване до морето.

Re: странен звук при скорост от 70 до 80 км.

nikiki написа:
    при скорост между 80 и 90 км. се чува виене.след като ходих по майстори ми казаха,че проблема е в скоростната кутия - 5-та скорост.смених цялата скоростна кутия.с нея върви по-добре,но това виене този път се чува м/у 70 и 80 км,след подминаването на тази скорост това виене изчезва.виенето не е много силно.казват ми,че може и да е от диференциала.не знам дали е проблем така да карам.,,,а ми предстои дълго пътуване до морето.
    То ако е диференциал,като си сменил кутията си сменил и него.Може да е лагер на някое колело,всъщност,ако не е кутия сигиурно е лагер на колело.
    Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Щом виенето е останало след смяната на кутията се насочи към проверка на лагерите на колелата.

Коментар

nelegalniq написа:
        Щом виенето е останало след смяната на кутията се насочи към проверка на лагерите на колелата.
        м да преден десен лагер ... то си вие на свободна при 80 км в час ... Ама който те е впрегнал и ти е взел пари за сманя на нещо излишно ... И къф дифернциал да му се невиди , тва едно време на москвичите виеха , тука е с предно , такива схеми няма. Май майстора ти е от онова време
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

как ще няма дифренцаиал бре колега :D :D :D има, просто си е в скоростната кутия, то ако няма как ще завива бре

Коментар

ей,научих и аз нещо ново че ДИФЕРЕНЦИАЛА СЛУЖИ ЗА ЗАВИВАНЕ :D

Коментар

служи ПРИ завиване, иначе за какво ти е?по темата - ако е лагер, няма ли да се чува в по-голям диапазон?
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

nikiki написа:
                Диференциала си вие при всякаква скорост, само силата се променя, а лагерите колкото по-бързо караш толкова повече се чува. Тази кутия която ти сложиха смениха ли маслото, ако да с какво масло го смениха, какво количество......Те какво ти отговориха като им каза че пак се чува това виене? Звука при 70-80 променя ли се от това дали подаваш газ или поддържаш скорост или си на скорост но си пуснал педала за газта. По инерция как е ?
                Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

punto_2 написа:
                  ей,научих и аз нещо ново че ДИФЕРЕНЦИАЛА СЛУЖИ ЗА ЗАВИВАНЕ :D
                  научи да, а така като гледам си с голямо самочуствие, без покритие отностно автомобилите а кажи за какво служи диф-а :D :D

Коментар

nikiki написа:
                    Много е голяма вероятността да имаш проблемен лагер. Доста често виенето на лагер заблуждава и хората си мислят, че е кутията. Вдигни предните колела едно по едно и виж кое вие и това е. Жалко, че си влезнал в този филм с кутията.
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

а от самата кутия нормално ли е да се чува трополене, като я слушаш отдолу?
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                        а от самата кутия нормално ли е да се чува трополене, като я слушаш отдолу?
                        Не трябва нищо да се чува от кутията. Ако има подобни шумове нещо не е наред вътре.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Виж да не е някой лагер на полуоските към кутията.
                          Поздрави от Варна

Коментар

тъпото е, че като въртя гумите поотделно откъм скоростната кутия се чува едно и също. т.е. трябва да са и двата лагера, което е съмнително. а мога ли да ги проверя без да свалям полуоските? като ги клатя аксиално имат еднакъв ход - около половин сантиметър. изглежда ми нормално.
                            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                            X