Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гаснене при студен двигател Брава 1.6 2000г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гаснене при студен двигател Брава 1.6 2000г

Здравейте, извинявам се предварително, ако темата ми съществува или не е в правилния раздел.Имам Брава 1.6 2000г. и преди една седмица сложих газов инжекцион. Първите дни след като го сложих не е имало проблем, но тук от 3-4 дни когато паля сутрин ми пали на бензин и автоматично като вдигне температура ми прехвърля на газ, проблемът е, че като запаля сутрин след 3-4 секунди оборотите падат до 500-600 колата се тресе и гасне така поне няколко пъти. Като запаля и натискам газ и държа поне над 2000 оборота си стои, но пусна ли пак падат и гасне . Днес пробвах да запаля директно на бензин като изключих автоматичния режим ПАК СЪЩОТО. ИСКАМ ДА ОТБЕЛЕЖА , ЧЕ СЛЕД ОКОЛО 20-30 ако успея да я задържа да не изгасне всичко се нормализира и си заработва добре. След като загрее нямам никакъв проблем колата си върви много добре не забелязвам разлика от бензина има си мощност.Благодаря !

Запали без газ, остави я да угасне и свали свещите и ги провери в какво състояние са, някоя не работи както трябва и колата работи на три цилиндъра. Като я намериш коя е ще го мислим какво да правим. Пробвай още нещо, запали колата принудително на газ, сега е топло и няма да има проблем с инжекционна, ако проблема не се появи отиваме към дюза.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Мерси за бързия отговор ще опитам. Относно принудителното палене на газ пробвах начините и нестава мисля, че не е настроено да може да се запали принудително на газ. Инжекциона е BSM, само майстора който го е слагал ли може да го настрое да има такава опция?

Коментар

Трябва да я имаш опцията. Натискаш бутона на ключа за газта, даваш на контакт и изчакваш да спре да мига и да светне постояннен цвят, и палиш.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Гаснене при студен двигател Брава 1.6 2000г

Имам сходни проблеми с една Мареа 1,6 1999г . Оказа се самоадаптацията на бензиновото еку, след ресетване се оправя за известен период, и после пак се скапва. И така се наложи да си взема кабели за газовото и бензиново еку и се боря сам.

Коментар

Ходих на компютърен преглед и от там установиха, че проблема е в бензиновата помпа понеже прави налягане около 2-2,2 и даже някой път когато се подаде газ незнайно защо то пада.Преди 2 години смених оригиналната помпа с Хоффер и сега съм с нея. Искам да попитам понеже момчетата от сервиза ми казаха , че може да е от помпата само, но може да е и от регулатора на налягането за този модел на колата Брава (1.6/16V 182A4.000 02.1996 - 10.2001 76 103 1581) къде се намира този регулатор? на самата кошница с бензиновата помпа или някъде другаде понеже ми казаха различни неща? И съвет за това каква помпа и какво да сменя понеже ме ориентираха с цена около 350 лв за помпа с кошница.Благодаря

Коментар

smeni si samo pompata za6to cqlata ko6nica namq smisal
              карай разумно

Коментар

Ето една интересна тема от форума по въпроса за налягането в рейката на 1,6 :http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=78091
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Помагайте защото вече ми идва да я карам на желязо бравата..

Колеги помагайте, защото вече се отчаях. На 2-ма майстори ходих и при двамата колата стоя по 2 седмици и накрая немогат да намерят проблема. Колата продължава да има същите симптоми + това, че на ниски обороти като натисна газ и гърми и като мине 2000-2500 сякаш се отпушва и си варви има си мощ. Вече и на газ и на бензин имам проблем , че на празен ход оборотите са нестабилни и почват да играят с голяма амлитуда нагоре и надолу и се случва често колата да изгасне. Това се появи от известно време и както си карам освобождавам от скорост и като наближат 800-1000 оборота почват много да играят. Като пусна климатика някой път се стабилизират и се държи по добре, но някой път не. Сменена е само помпата без кошницата, на която е регулатора и налягането на бензина преди рейката е около 3 бара( да отбележа че след като смених помпата се пооправи за 1 седмица и после пак същият проблем). Сменени са кабели и бобина. Единия майстор се съмняваше в дросела защото като разбазика буксата на МПХ почват да се променят оборотите. Взехме за проба друг дросел(той е капсулиран и е заедно с ТПС и МПХ) и се оказа че не е от него. Изпробван е и друг МАП сензон и от него не е. И на 2-мата майстори на компютъра не показва грешки и ламбда сондата вади добри показатели. Дюзите са чистени и също са наред. Помогнете защото вече незнам какво да правя и къде да ходя за да ми се реши този проблем тотално се отчаях и незнам какво да правя. За мене остават някакви съмнения за регулатора на бенз.помпа или за някоя спукана тръбичка някъде от където незнам въздух ли да взима или да не прави добър вакуум. Моля, Ви кажете какво да правя....

Коментар

Re: Гаснене при студен двигател Брава 1.6 2000г

kiriluz1 написа:
                    Имам сходни проблеми с една Мареа 1,6 1999г . Оказа се самоадаптацията на бензиновото еку, след ресетване се оправя за известен период, и после пак се скапва. И така се наложи да си взема кабели за газовото и бензиново еку и се боря сам.
                    Колегата ти го е казал!Аз съм със същите проблеми и само ресетването помага за известно време.Пробвай първо това, преди да се впускаш в някакви филми за помпи, дюзи и т.н.
                    LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
                    LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
                    LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
                    FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
                    FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

откачаш всички букси на всички датчици и пръскаш с контактен спрей

Коментар

Благодаря за отговорите, но искам да попитам какво ще рече колега kiriluz1 с това, че се бори сам. С тези кабели оправя ли се или не. И да отбележа, че при мене и ресетването нещо не помага. Благодаря!

Коментар

Да попитам още ако това бензиново еку дава грешки заради ГИ, защо като изключа ГИ и паля на бензин отново е така и като цяло като карам на бензин е така и ако махна ГИ от колата дали може да заработи както преди и да нямам такива проблеми.

Коментар

Аз съм с брава 1,6- прблемите ми бяха същите, направи си ресет и адаптация. Ако мислиш, че с откачане на клемата на акумулатора става нещо- дъ;лбоко се лъжеш. Намери колега от форума да дойде и да ти направи ресет и тогва човъркай. Имай предвид, че аз докато разбера какво става смених и кабели и свещи и инжектори изчистих, като в случая нямаше нужда и ефекта след смяната беше точно 0.
                            Play Golf ,but not drive golf!!!
                            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Някой колега, ако може да услужи с кабел за връзка с ЕКУто за ресетване до събота 22.12.12 ще съм му много благодарен, ако трябва ще дойда на място и там ще се извърши всичко 20-30 мин. предполагам. Благодаря !

Коментар

Working...
                              X