Какво ще кажете за старите ми свещи? От 4 г. карам Бравата и днес за първи път свалям свещи, голям зор беше да извадя лулите, яко бяха залепнали, ето какви са те. Въпреки ръждите са работили добре.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смених си свещите...
Collapse
X
-
И така се вижда, че ръбовете на електрода са заоблени и той е станал конусовиден. На мен ми липсва леко кафеникавия отенък, което говори за малко по-богата смес към момента! Иначе двигателя ти е 6! Браво! Тази ръжда може да се получи при миене на двигателя, ако не се подсуши хубаво!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
rotdot
Forsaken написа:И така се вижда, че ръбовете на електрода са заоблени и той е станал конусовиден. На мен ми липсва леко кафеникавия отенък, което говори за малко по-богата смес към момента! Иначе двигателя ти е 6! Браво! Тази ръжда може да се получи при миене на двигателя, ако не се подсуши хубаво!
Коментар
-
А бе, поизносени са, разстоянието в/у електродите е по-голямо от на тези дето сложих, незнам кога са завивани, но с тях я купих и до вчера. Колкото до развиването нямах проблеми, зора беше да извадя лулите, бяха залепнали за блока, беше се образувала еднапатина и не пуска. А ето какво пишат за състоянието на свщите ВЕЩИТЕ.http://www.ladaclub-bg.com/faq/53-spark-plugsFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Re: Смених си свещите...
sok1 написа:NikMar написа:Какво ще кажете за старите ми свещи?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
Прави се разтвор от сода бикарбонат /сода за хляб/ и вода /с топла е по-добре действа като катализатор/, на 1 л. вода се слага 1 супена лъжица сода, пуска се прав ток, в случая имах токоизправите на 12 в., на минуса се слага детайла за почистване, а на плюса парче старо желязо, процедурата отне около 5 мин. Става и със сода каустик, но тя е по-гадна за работа, за по ръждиви детайли е по-добра.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар