Пичове помагайте.Колата е 97г. Колата придърпва сякаш има недостиг на бензин .Колата е само с бензин,проблема дойде постепенно и се увеличава.Това се случва като загрее мотора, на студен двигател няма проблем или не се усеща.На всички скорости когато се подаде по рязко газ или когато са ниски оборотите и висока предавката колата тресе,придърпва.Когато се поддържа само скоростта проблем няма.Бензинов и въздушен филтър са нови.Проблема стана по голям преди малко като реших да проверя кабели и свещи.Кабелите изглеждат добре, в единият край където контактуват със свещта имат като бял нагар в другият край имаха един като зеленикав отенък като окислено,вътре в бубината също.Почистих всичко.Свещите бяха с черен нагар но моят помагач реши че разтоянието е голямо и ги причука за мой ужас. Сега колата е по зле и не държи оборотите.Преди това и паленето и оборотите бяха добре.Дайте някакво вероятно решение, мерси!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto 1.2 16V 85к.Яко придърпва
Collapse
X
-
Като начало защо не смениш свещите. Твоите явно са си изпели песента. И за да изпреваря въпроса. Ето един пример за свещи - http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_c...ra.php?id=5095Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
-
Да,мисля да ги сменя,но по скоро очаквам евентуално някой ако може и да каже нещо за кабелите,дали е нормално да имат зеленикав отенък от към блобината та и в нея та да знам дали да ги сменям и тях.А от друга страна си мисля и дали има нещо общо и датчика на температурата защото проблема е когато колата е топла.Иначе благодаря за включването!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар