Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto MK2 /1.2 60к.с. 2001г./ - глъхне при подаване на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега вижте бензиновата помпа дали е наред ? Случва ли ти се да загасне веднага щом е запалила ? Ако тя е наред ,вземи 4 бензинови дюзи от някоя морга и пробвай с тях .

Коментар

Взех колата от сервиза. Сменена е помпата с нова. След първото излизане изгасна два пъти по време на движение. От сервиза казаха, че са сваляли дюзите и са били ок. След като изгасна не успях да я запаля веднага а след около няколко минути. Оборотите са около 650 и колата прекъсва, когато не се подава газ, като леко потрепване и разхода е над 10/100 при 7 преди това. Насочиха ме към датчик на коляновия вал, но не знам дали има отношение към разхода.
      Fiat Punto '00 1.2 8V ELX

Коментар

Въздухл въздух няма, я изхвърли въдзушния филтър и покарай така да видим ще се оправи ли?
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

За мен остават дюзите ......Ще следя темата.Когато караш с пълна газ колата прекъсва ли ? Или само в по-ниските обороти ? Сутрин при потегляне глъхне ли ,да не иска да поема ?

Коментар

да не би еку-то да се ебава

Коментар

Добре и аз има проблем с моя кашон стари са, но нерешени стана студено и този проблем с прекъсването пак почна да ме ядосва. Става въпрос за 1.6 с ГИ двиг. 182B6.000 до прехвърлянето на газ колата при подаване на газ се чуди, а сутрин при тръгване дори и гасне. След като прехвърли на газ няма никакви проблеми.С нови кабели и свещи и е правена адаптация Кажете къде да ида да ми замерят налягането на бензина(цяла година не намерих време и място :Х).Не съм свалял бен. помпа... Банков, сега пак ще ме зачекне :Д :Д :ДМислих да свалям МАП-а да го чистя, но след като на газ няма проблем би следвало да няма проблеми там нали така ?
              Fiat Marea 2.4 JTD+
              Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
              Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
              Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

Или са дюзи

Коментар

добре кви данни да сваля от диагностика, за да се установи дали е дюза?това поне мога да го свърша без да ходя до сервизскоро като правих адаптацията видях, че тези бяха около тези стойности по спомен.knock senseor signal(cyl 1)- 0.0250Vknock senseor signal(cyl 2)- 0.0250Vknock senseor signal(cyl 3)- 0.0250Vknock senseor signal(cyl 4)- 0.0250Vтук може да бъркам с числата, но бяха приблизително еднакви.Сега гледам и друга моя тема, а и там времената са близки, но са около 0.0970V
                  Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

В сервиза казаха, че са тествали дюзите. Филтъра е в много добро състояние. Изгорелите газове миришат на бензин. Не знам дали не е от богата смес. Какво е необходимо да се провери?

Коментар

компресията

Коментар

На това Пунто не се ли обучава датчик колянов вал? И не е ли възможно да е разместен агренажен ремък? Само питам И налягане на гориво премерено ли е?

Коментар

@zlatarovДюзите можеш да ги измериш - разкачи буксата и провери съпротивлението им. Измерваш между средната и всяка от останалите. Трябва да са много близки стойностите, по спомен около 14 до 18 кило ома. На предния мотор дюзите са слабо място. На този по-скоро ще е регулатора, който при теб е в резервоара.
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Абе, скоро свалих МАР-а и го пръснах със спрей за дебитомери, нещата сутрин коренно се промениха. При рязко подаване на газ не се чуди много, но има леко замисляне, за което почити съм сигурен, че ще се окаже в бен. помпа. дали регулатор или маркуче. Към момента я оставям така, защото не ме дразни много, но може би ще и направя една нова адаптация след почистването на МАР-а не съм я ресетвал.
                            Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

избери си един ден и я докарай в младост да я погледнем.

Коментар

За мен ли става въпрос да я докарам за да я погледнете?

Коментар

Working...
                                X