Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход на Fiat Punto 1.8 16V HGT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дано колегата пише как засича разхода, защото ако на борд компа му показва 18,5/100, което при нас показание е малко на обратно, тоест показва 18,5км/л, а не 18,5л/км, тоест ако на борд компа му показва 18,5/100 това е разход 5,4л/100км, което е повече от добре :D
    punto HGT

Коментар

Към siluro колата има доста голяма енерация не е от спирачките. Ламбда сондата е добре, дебитомера също към качвах я пак на компютър и всичко е ок. Към didich гледам борд компютъра и киломентрите изминати с литри бензин. Вчера заредих 20-литра и съм изминал 70км. и друго интересно е че като колата е в резервата и има малко бензин разхода е 11л./100км. за което разбрах, че е нормално, а като зареда и загасне лампата разхода се увеличава както написах на 18л./100км.

Коментар

Абе не го засичай така, по данни от борд компа, той е като ветропоказател. Засечи ги пълно пълно на 100км. и седни го сметни.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

може и повече километри да навъртиш, колкото повече изминеш с 1 резервоар толкова по-вярно ще сметнеш, т.е. по-усреднено с елиминиране на грешката от външните фактори не зависещи от теб или колата :P
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

didich написа:
            S_BANKOV написа:
            mr_none написа:
            Както спомена колегата didich, нямаш сменяем горивен филтър. Всичко е в помпата.
            Не е задължително но е много вероятно, ако филтъра е интегриран в помпата и помпата е сменена значи е ок.
            След като не е задължително къде по принцип трябва да се търси тоя горивен филтър, мойта по талон е март 2000 г.Всички пунто хгт са с вариатор, иначе няма как тоя мотора да излезе 131 к.с. заводско, по скоро щеше да е като на браво ГТ 115 или 113к.с. май беше.Колега, тоя разход от 18/100км как го засичаш: - по борд компютър /какво ти беше изписано на борд компа/ ? - пълен резервоар, минаваш определено разстояние и сипваш пак до горе и виждаш какъв е разхода ? За да харчи 18/100км освен, че трябва да си постоянно на прекъсвач, трябва и по някой и друг литър да изсипваш на улицата Към колегата Synthy - не е точно така, преди пунтото имах уно 1,0 FIRE 45к.с., моноинжекция - зимно време ми е давала 13/100км разход градско на газ, тЪ малките кубатури не винаги означават и малък разход
            Колега, няма какво да търсиш. И цялата кола да обърнеш няма да намериш горивен филтър :D. Интегриран е в помпата. За справка си отвори онлайн каталога на Филтрон и виж, че за твоата кола няма даден горивен филтър.При Пунто МК2, горивен филтър имат само дизеловите версии.
            Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
            Punto GT 1.4 Turbo '99
            Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Сега колеги да ми кажете и моята изтрадала марея от кавко може да дава 16 разход и като дам газ до дупка забива хем неварви хем гори това на газ и на бензин с ги сам ходих каде ли не сички майстори викат колата ти е 6 ама за мене нее преди ми правеше расход 12 грацко сега 16

Коментар

Nike212 написа:
                Към siluro колата има доста голяма енерация не е от спирачките. Ламбда сондата е добре, дебитомера също към качвах я пак на компютър и всичко е ок. Към didich гледам борд компютъра и киломентрите изминати с литри бензин. Вчера заредих 20-литра и съм изминал 70км. и друго интересно е че като колата е в резервата и има малко бензин разхода е 11л./100км. за което разбрах, че е нормално, а като зареда и загасне лампата разхода се увеличава както написах на 18л./100км.
                По принцип най точно се мери разход като напълниш резервоара до горе, минаваш 100км и сипваш пак до горе, след това сметката я знаеш, както ти е казал колегата S_BANKOVНе на последно място с какъв бензин караш и къде зареждаш ?
                punto HGT

Коментар

k_tochev написа:
                  Сега колеги да ми кажете и моята изтрадала марея от кавко може да дава 16 разход и като дам газ до дупка забива хем неварви хем гори това на газ и на бензин с ги сам ходих каде ли не сички майстори викат колата ти е 6 ама за мене нее преди ми правеше расход 12 грацко сега 16
                  Съвета ми е да се розходиш до Ямбол и да се разбереш с Хитко да ти погледне колата.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    k_tochev написа:
                    Съвета ми е да се розходиш до Ямбол и да се разбереш с Хитко да ти погледне колата.
                    Така и смятам да направя .....

Коментар

Не виждам модела на колата, но това прилича на дюзи, на МАФ ако имаш, или на катализатор, прави същите неща и ако генерацията изпуска от всякъде.

Коментар

Working...
                      X