Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход на Fiat Punto 1.8 16V HGT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с разход на Fiat Punto 1.8 16V HGT

Здравейте колеги преди време закупих тази кола, която беше с проблем и по-точно при ускоряване забиваше муцуната и губеше мощност, след което я качих на компютър и се оказа, че беше счупена бензиновата помпа и я замених с нова. Колата се оправи от към вървене, но започна да дава разход към 14л./100км. градско, а в книжката пише среден разход 8,8л./100км., след което смених температурния датчик и свещите, но няма никакъв ефект. Давайте предложения, че го закъсах ?!

В книжката пише 11.5л/100км градско. Нали градски цикли сравняваме ? Има и други, които отчитат такъв разход с този мотор в София. Но нека се изкажат и колегите с такива коли.
    Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
    Punto GT 1.4 Turbo '99
    Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Ако средната ти скорост е 15км/ч, нормално е да дава 14/100 в града, според мен. Виж как е извънградския разход. Повече от 7.5 макс 8 не бива да бъде при нормално каране без юркане и с климатик.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Колега, закачи отново колата на диагностика и гледай внимателно. Какви показания дава на температурата, на колко отваря термостата, какви обороти държи, каква е генерацията, какъв е въздушния филтър и кога е сменян, газ да имаш, дросела чистен ли е, как тие маслото, горивен филтър да си сменял скоро. Течове на масло от някъде да има?
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега, аз имам малко опит с този мотор - свикнах с разхода Зависи и от крака ти, но моето мнение е да не очакваш да свалиш под 11-12/100. При мен смених термостата, ламбда-та, въздушен филтър (даже махнах спортния и си сложих обратно оригинална кутия) ревизирах дросела, масло не горя, термодатчика си ми работи. Мнението ми е просто, че с този двигател излизане на глава няма.
          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

S_BANKOV написа:
            ... горивен филтър да си сменял скоро.
            До сега на мойта горивен филтър не съм сменявал, мисля че нямат такъв, всичко е в помпата.Мойта на газ смесен разход градско/извънградско ми дава средно около 9-10/100км., вече според зависи ако имам повечко извънградско разхода пада надолу, ако се кара до към 90км/ч, ако я карам 120-130км/ч разхода си се качва към 10/100км, че и повече.На борд компютър съм и докарвал разход 5/100км /на компа показваше 20км/л./ , но това е с 60км/ч на 5-та скорост по пътя Самоков-София, тоест има места където се спуска и колата върви на 5-та без да се пипа газта Според мен 14/100км си трябва и ръчкане градско за да вдигне толко разхода.Незнам от къде може да е проблема, ако ти е тежко крачето и от светофар до светофар си на прекъсвач даже малко ти харчи
            punto HGT

Коментар

S_BANKOV написа:
              Колега, закачи отново колата на диагностика и гледай внимателно. Какви показания дава на температурата, на колко отваря термостата, какви обороти държи, каква е генерацията, какъв е въздушния филтър и кога е сменян, газ да имаш, дросела чистен ли е, как тие маслото, горивен филтър да си сменял скоро. Течове на масло от някъде да има?
              Днес сигурно ще ходя отново на диагностика, но последният пат всичко си беше в нормите, а това беше преди седмица. Колата е изцяло обслужена само без горивният филтър.

Коментар

Както спомена колегата didich, нямаш сменяем горивен филтър. Всичко е в помпата.
                Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
                Punto GT 1.4 Turbo '99
                Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Добре де колега, като ти се струва много голям разхода, що си купуваш кола 136 коня ?! Да си беше купил 60 мулета, с 1.2 и нямаше да имаш такъв разход. Са... конете искат да ядат, не може само на вода и въздух.
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

mr_none написа:
                    Както спомена колегата didich, нямаш сменяем горивен филтър. Всичко е в помпата.
                    Не е задължително но е много вероятно, ако филтъра е интегриран в помпата и помпата е сменена значи е ок. А колега има ли разлика в динамиката на колата?

Коментар

Synthy написа:
                      Добре де колега, като ти се струва много голям разхода, що си купуваш кола 136 коня ?! Да си беше купил 60 мулета, с 1.2 и нямаше да имаш такъв разход. Са... конете искат да ядат, не може само на вода и въздух.
                      Съгласен съм с теб, но вече прекалява сега като си дойдох от работа разхода беше 18,5л./100км. за кола 1.8 не ми струва много нормално . . Карам я нормално, не и давам газ. Средна скорост 50,60км./ч.Към S_BANKOV не няма промяна в динамиката ..

Коментар

Колега хрумна ми още един проблем, който не е в мотора обаче. Качи си колата на крик и виж как си със спирачките. Да не се окаже, че някое колело задържа. Ходи ли пак на диагностика ? Ламбда-та ти отчита ли коректно ? Ходи обаче при някой с осцилоскоп и вижте дали синусуидата е накъсана или върви равномерно. О още нещо - твоя мотор вариатор има ли ? Като запалиш колатa чува ли се едно тракане като при дизелка първите няколко секунди ?
                        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
                          Колега хрумна ми още един проблем, който не е в мотора обаче. Качи си колата на крик и виж как си със спирачките. Да не се окаже, че някое колело задържа. Ходи ли пак на диагностика ? Ламбда-та ти отчита ли коректно ? Ходи обаче при някой с осцилоскоп и вижте дали синусуидата е накъсана или върви равномерно. О още нещо - твоя мотор ваариатор има ли ? Като запалиш колат чува ли се едно тракане като при дизелка първите няколко секунди ?
                          Мотора е същия като твоя. Според мен на тая кола не и стига гориво и за да достигне същата динамика гори повече. Най вероятно новата помпа няма достатачно налягане.

Коментар

S_BANKOV написа:
                            mr_none написа:
                            Не е задължително но е много вероятно, ако филтъра е интегриран в помпата и помпата е сменена значи е ок.
                            След като не е задължително къде по принцип трябва да се търси тоя горивен филтър, мойта по талон е март 2000 г.Всички пунто хгт са с вариатор, иначе няма как тоя мотора да излезе 131 к.с. заводско, по скоро щеше да е като на браво ГТ 115 или 113к.с. май беше.Колега, тоя разход от 18/100км как го засичаш: - по борд компютър /какво ти беше изписано на борд компа/ ? - пълен резервоар, минаваш определено разстояние и сипваш пак до горе и виждаш какъв е разхода ? За да харчи 18/100км освен, че трябва да си постоянно на прекъсвач, трябва и по някой и друг литър да изсипваш на улицата Към колегата Synthy - не е точно така, преди пунтото имах уно 1,0 FIRE 45к.с., моноинжекция - зимно време ми е давала 13/100км разход градско на газ, тЪ малките кубатури не винаги означават и малък разход
                            punto HGT

Коментар

didich, при теб ключовата фраза в случая с уното е "на газ" А към колегата Nike212 - виж какво налягане има бензина в рейката. Отиди някъде да го измерят. И наистина - как го засичаш този разход? Даже с повреден термостат (някой горе каза за него) няма как да вдигне чак толкова. 18.5/100 е безобразно много. На един приятел аудито А8 4.2 харчи 17/100, ама все пак двигателя е 3 пъти по-голям от твоят и 3 пъти по-мощен. Дебитомера гледал ли си в какво състяние е? Мерили ли са го? За ламбдата ти казаха.

Коментар

Working...
                              X