Здравейте колеги преди време закупих тази кола, която беше с проблем и по-точно при ускоряване забиваше муцуната и губеше мощност, след което я качих на компютър и се оказа, че беше счупена бензиновата помпа и я замених с нова. Колата се оправи от към вървене, но започна да дава разход към 14л./100км. градско, а в книжката пише среден разход 8,8л./100км., след което смених температурния датчик и свещите, но няма никакъв ефект. Давайте предложения, че го закъсах ?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с разход на Fiat Punto 1.8 16V HGT
Collapse
X
-
Ако средната ти скорост е 15км/ч, нормално е да дава 14/100 в града, според мен. Виж как е извънградския разход. Повече от 7.5 макс 8 не бива да бъде при нормално каране без юркане и с климатик."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Колега, закачи отново колата на диагностика и гледай внимателно. Какви показания дава на температурата, на колко отваря термостата, какви обороти държи, каква е генерацията, какъв е въздушния филтър и кога е сменян, газ да имаш, дросела чистен ли е, как тие маслото, горивен филтър да си сменял скоро. Течове на масло от някъде да има?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Колега, аз имам малко опит с този мотор - свикнах с разхода Зависи и от крака ти, но моето мнение е да не очакваш да свалиш под 11-12/100. При мен смених термостата, ламбда-та, въздушен филтър (даже махнах спортния и си сложих обратно оригинална кутия) ревизирах дросела, масло не горя, термодатчика си ми работи. Мнението ми е просто, че с този двигател излизане на глава няма.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
S_BANKOV написа:... горивен филтър да си сменял скоро.punto HGT
Коментар
-
S_BANKOV написа:Колега, закачи отново колата на диагностика и гледай внимателно. Какви показания дава на температурата, на колко отваря термостата, какви обороти държи, каква е генерацията, какъв е въздушния филтър и кога е сменян, газ да имаш, дросела чистен ли е, как тие маслото, горивен филтър да си сменял скоро. Течове на масло от някъде да има?
Коментар
-
Добре де колега, като ти се струва много голям разхода, що си купуваш кола 136 коня ?! Да си беше купил 60 мулета, с 1.2 и нямаше да имаш такъв разход. Са... конете искат да ядат, не може само на вода и въздух."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
mr_none написа:Както спомена колегата didich, нямаш сменяем горивен филтър. Всичко е в помпата.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
Synthy написа:Добре де колега, като ти се струва много голям разхода, що си купуваш кола 136 коня ?! Да си беше купил 60 мулета, с 1.2 и нямаше да имаш такъв разход. Са... конете искат да ядат, не може само на вода и въздух.
Коментар
-
Колега хрумна ми още един проблем, който не е в мотора обаче. Качи си колата на крик и виж как си със спирачките. Да не се окаже, че някое колело задържа. Ходи ли пак на диагностика ? Ламбда-та ти отчита ли коректно ? Ходи обаче при някой с осцилоскоп и вижте дали синусуидата е накъсана или върви равномерно. О още нещо - твоя мотор вариатор има ли ? Като запалиш колатa чува ли се едно тракане като при дизелка първите няколко секунди ?Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:Колега хрумна ми още един проблем, който не е в мотора обаче. Качи си колата на крик и виж как си със спирачките. Да не се окаже, че някое колело задържа. Ходи ли пак на диагностика ? Ламбда-та ти отчита ли коректно ? Ходи обаче при някой с осцилоскоп и вижте дали синусуидата е накъсана или върви равномерно. О още нещо - твоя мотор ваариатор има ли ? Като запалиш колат чува ли се едно тракане като при дизелка първите няколко секунди ?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
S_BANKOV написа:mr_none написа:Както спомена колегата didich, нямаш сменяем горивен филтър. Всичко е в помпата.punto HGT
Коментар
-
didich, при теб ключовата фраза в случая с уното е "на газ" А към колегата Nike212 - виж какво налягане има бензина в рейката. Отиди някъде да го измерят. И наистина - как го засичаш този разход? Даже с повреден термостат (някой горе каза за него) няма как да вдигне чак толкова. 18.5/100 е безобразно много. На един приятел аудито А8 4.2 харчи 17/100, ама все пак двигателя е 3 пъти по-голям от твоят и 3 пъти по-мощен. Дебитомера гледал ли си в какво състяние е? Мерили ли са го? За ламбдата ти казаха."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар