Дано колегата пише как засича разхода, защото ако на борд компа му показва 18,5/100, което при нас показание е малко на обратно, тоест показва 18,5км/л, а не 18,5л/км, тоест ако на борд компа му показва 18,5/100 това е разход 5,4л/100км, което е повече от добре :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с разход на Fiat Punto 1.8 16V HGT
Collapse
X
-
Към siluro колата има доста голяма енерация не е от спирачките. Ламбда сондата е добре, дебитомера също към качвах я пак на компютър и всичко е ок. Към didich гледам борд компютъра и киломентрите изминати с литри бензин. Вчера заредих 20-литра и съм изминал 70км. и друго интересно е че като колата е в резервата и има малко бензин разхода е 11л./100км. за което разбрах, че е нормално, а като зареда и загасне лампата разхода се увеличава както написах на 18л./100км.
Коментар
-
може и повече километри да навъртиш, колкото повече изминеш с 1 резервоар толкова по-вярно ще сметнеш, т.е. по-усреднено с елиминиране на грешката от външните фактори не зависещи от теб или колата :P"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
didich написа:S_BANKOV написа:mr_none написа:Както спомена колегата didich, нямаш сменяем горивен филтър. Всичко е в помпата.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
-
Nike212 написа:Към siluro колата има доста голяма енерация не е от спирачките. Ламбда сондата е добре, дебитомера също към качвах я пак на компютър и всичко е ок. Към didich гледам борд компютъра и киломентрите изминати с литри бензин. Вчера заредих 20-литра и съм изминал 70км. и друго интересно е че като колата е в резервата и има малко бензин разхода е 11л./100км. за което разбрах, че е нормално, а като зареда и загасне лампата разхода се увеличава както написах на 18л./100км.punto HGT
Коментар
-
k_tochev написа:Сега колеги да ми кажете и моята изтрадала марея от кавко може да дава 16 разход и като дам газ до дупка забива хем неварви хем гори това на газ и на бензин с ги сам ходих каде ли не сички майстори викат колата ти е 6 ама за мене нее преди ми правеше расход 12 грацко сега 16Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:k_tochev написа:Сега колеги да ми кажете и моята изтрадала марея от кавко може да дава 16 разход и като дам газ до дупка забива хем неварви хем гори това на газ и на бензин с ги сам ходих каде ли не сички майстори викат колата ти е 6 ама за мене нее преди ми правеше расход 12 грацко сега 16
Коментар
-
Не виждам модела на колата, но това прилича на дюзи, на МАФ ако имаш, или на катализатор, прави същите неща и ако генерацията изпуска от всякъде.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар