Здравейте колеги,Желая да споделя с Вас и коментираме ,а после да взема и решение за бензиновия си двигател на Темпрата 1,6 карбуратор.От както съм я взел за 3 месеца съм минал 6500 км и съм долял 2,5 литра масло,колата е със 15W 40 от Петрол го купувах за бензинови двигатели със газова уредба.32 лв 4 литра.Колата е пъргава нямям никакви проблеми с палене и разход на газ 9 /100 смесен режим,на дълъг път я карам със 120-130 км.,не пуши нито при първоначално палене нито като я карам,няма грам масло във въздушния филтър,маркучите от картера към карбуратора са чисти няма нагар или нещо такова.Обаче километража ми показва 02 при комбинацията от копчета и 101000 км. или общо както разбрах от форума е на 501000 км ,двигателя е стегнат работи перфектно не се чуват нито тракане нито чукане,но този разход на масло ме дразни,гледам картера е омаслен но сутрин като я изкарам от гаража няма локва под нея. само някакви капки .Та така колеги моля за мнение и препоръки да се захващам ли с смяна на гумичките или и сегменти от там поне и биелни лагери и става една.Тази неделя мерих компресията,майстора ме кара само на един оборот на коляновия вал да се проверява компресията така е 6.5 ,но ако коляновия вал се завърти поне 3 оборота става на всичките около 11.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Темпра двигател ремонт?
Collapse
X
-
Смени марката на маслото и не пипай нищо по двигателя, в краен случай гумички, но в никакъв случай не отваряй мотора щом колата си върви прилично.Тъста ми има същата темпра и му гореше масло - смени сегменти и гумички и почна един кофти филм - колата не върви както преди, и вдигна разхода на гориво с 1-2 литра - т.н. Оказа се че сегментите са кофти.Така че карай, наливай масло и си свиркай и не отваряй мотора.
Коментар
-
nedialk00
-
Сложи си прилично масло мен ако питаш, а недей да бързаш да отваряш колата. 11 атмосфери на 4 цилиндъра е добре. Покарай колата да видш дали ще има разлика и тогава тръгвай евентуално да я човъркаш. На майсторитте им дай работа, дори да е здраво нещо като кажеш сменяй никой няма да ти каже аме не няма тя е добре не ти искам парите.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
За двигател на половин милион разход от литър на 2500км не е много. Вчера си купих 4л туба пълна синтетика 5W-40 на цена колкото плащаш за това минералното на Петрол. Не съм в бг. Нищо чудно с пълна синтетика да ти падне разхода наполовина без да пипаш нищо. Вискозитета им е еднакъв в работен режим, а е много по-устойчиво.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар