Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с разход и динамика 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с разход и динамика 1.6

Здравейте колеги,допитвам се до вас защото вече не знам къде какво да търся.Разхода на колата е огромен около 16/100 при нормално каране без задръствания и смяна на скоростите между 2 и 3 хиляди оборота и при загрял мотор,преди по същите маршрути и стил на каране съм я свалял до 9/100.Също така няма същата динамика както преди,доста по-мудна е станала.Да започна с общите неща,ангренажа е зацепен правилно 100% ,всички датчици работят защото съм ги сменял.Дюзите бяха задръстени,но ги почистих и сега са добре.На скоро като правих диагностика не излезе никаква грешка.Замислих се за ламбдата,но както казах и тя не даде грешка и си държеше между 0.2 и 0.8 волта,но все пак я откчачих и покарах така и пак същата работа,никаква промяна нито във вървене,нито във разхода.Всички маркучи и вакуми са добре,не са скъсани или нацепени,свещите също са нови иридиеви.Единствено не съм сменял горивния филтър.Вече се пищисах къде да търся проблема,ще съм благодарен на мнения.Мотора е 1.6 90 коня,няма газова уредба и никога не е имал.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Това, че си разкачил ламбдата и разхода е същият, ми намига, че проблема вероятно е в нея. По принцип така трябва да се вдигне разхода.Закарай колата на читав диагностик да проверите милисекундите за реакция на ламбдата.Подозирам, че имаш "мудна" сонда.Потърси в нета и форума. Има инфо за това от някои любезни колеги.
    LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
    LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
    LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
    FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
    FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

И още нещо! Провери дали изгорелите газове миришат на бензин, в какво оцветяване са свещите.По тези признаци може да си направиш изводи за качеството на горивната смес.И не на последно място провери за течове от горивопроводите.Скоро имах подобен случай на Пежо 205 - сцепен маркуч за връщащото гориво.Успех!
      LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
      LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
      LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
      FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
      FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

Благодаря за съветите,днес ще сваля свещите и ще видя как е положението със сместа,иначе няма течове проверено е,даже съм сменял точно маркуча за обратното гориво защото беше сцепен преди време.Ще замеря ламбдата с осцилоскоп,понеже не мисля,че има такъв диагностик в Габрово да ми каже времето за реакция на сондата.

Коментар

Здравейте колеги,днес закачах бравока на компютър с някаква българска програма АДИА ако не се лъжа.Първо показа две грешки на ТПС и на датчика на въздуха,но аз ги бях откачал и от там ги е записало,след изтриването им не се появиха отново,всички датчици работят нормално както и ламбда сондата.Обаче беше записало някаква грешка "270" ако някой си има понятие какво значи това нека ми сподели И малко съм за е***е понеже не бях сменял горивния филтър доста време,като свалих стария бензина,който беше вътре беше с цвят на ръжда,сложих нов филтър и оооо чудо колата тръгна да си върви както трябва без да се забива и зачудва.Другия ми въпрос е може ли от затлачен горивен филтър да ми е покачило разхода.

Коментар

и аз го играх този мач-всички букси на датчиците ги откачаш и ги пръскаш с контактен спрей.проблема ти не се хваща с диагностика ,а с осцилоскоп

Коментар

Working...
            X