колеги от няколко дни забелязвам че какво си карам и нещо пука не е постоянно за 1 седмица 3 пъти ми се е случвало от какво може да е колата е браво 115 16 в 1999 година да не е от кофти бензин лукоил от както свали цената кои знае какво му слагат и друг вапрос имам предния ми амортисиор е омаслен това значи ли че е заминал или е на път още :д
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
браво 1.8 16 в има детонации
Collapse
X
-
ьммм...
еми..тва с пукането може да се провери в сервиз ако ти не разбираш..там ти я проверяват с щанга и ти казват къде е проблема..според мене е някой накрайник,биалетка .... как е колата на пътя ако е нестабилна ..или като натиснеш от горе много се люля значи амортесьора е заминал ,или като е омаслилFIAT TEMPRA 1.6 75HP
-
Re: ьммм...
има детонации не че пука нещо от ходовата част някаде гарми или в цилиндрите или в колектора или по изпускателната система днешното плякане даже беше двоино едно след друго и маи от различни места близо едно до друго затова си мисля че е нещо в цилиндрите ама не съм сигорен да не съм за свеши нови
Коментар
-
Re: ьммм...
започна да го прави оня ден в дажда ама след това го прави и на сухо филтъра е нов 1.8 няма кабели има 4 бобини за сяка свещ идва ми на ум че го прави от както заредих на лукоил от както свалиха цената на бензина кои знае какво съм сипал другото е скоро сменях термостат и сега колата загрява както си му е реда и при бобините става яко жега да не е от това ама от както го смених минаха 2 седмици чак сега прави мизерии затова мисля че не е от него
Коментар
-
Свали си кабелите,първо откъм бобината/бобините и подсуши и лулите им и леглата на бобината/е(Не го знам този мотор с какво запалване е).Може да го повториш и откъм свещите.Възможно е от дъждовете да се е образувал повече конденс от нормалното или просто да си ги намокрил газеики някоя локва.Ако беше с делко може и по-забавно да стане )Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
mehanoveca написа:колеги от няколко дни забелязвам че какво си карам и нещо пука не е постоянно за 1 седмица 3 пъти ми се е случвало от какво може да е колата е браво 115 16 в 1999 година да не е от кофти бензин лукоил от както свали цената кои знае какво му слагат и друг вапрос имам предния ми амортисиор е омаслен това значи ли че е заминал или е на път още :дfuel injekcion написа:еми..тва с пукането може да се провери в сервиз ако ти не разбираш..там ти я проверяват с щанга и ти казват къде е проблема..според мене е някой накрайник,биалетка .... как е колата на пътя ако е нестабилна ..или като натиснеш от горе много се люля значи амортесьора е заминал ,или като е омаслилmehanoveca написа:има детонации не че пука нещо от ходовата част някаде гарми или в цилиндрите или в колектора или по изпускателната система днешното плякане даже беше двоино едно след друго и маи от различни места близо едно до друго затова си мисля че е нещо в цилиндрите ама не съм сигорен да не съм за свеши новиfuel injekcion написа:така...провети си свещите..кабелите..въздушния филтър... според мен там е проблема... забелязал ли си ..кога го прави..в мокро или сухо време ?mehanoveca написа:започна да го прави оня ден в дажда ама след това го прави и на сухо филтъра е нов 1.8 няма кабели има 4 бобини за сяка свещ идва ми на ум че го прави от както заредих на лукоил от както свалиха цената на бензина кои знае какво съм сипал другото е скоро сменях термостат и сега колата загрява както си му е реда и при бобините става яко жега да не е от това ама от както го смених минаха 2 седмици чак сега прави мизерии затова мисля че не е от негоОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Я Любенов се загуби в превода Сега, проблема не е от бензина, не е от кабелите/щото ги няма/.Проблема е в горивната смес, колегата кара само на бензин.Варианти два:Детонация на принудителен празен ход в смукателния колектор, причинена от мръсен дросел, и затлачена картерна венитилацияДетонация в изходящия колектор причинена от недоизгорели газове в генерацията. Причината може да е задръстен катализатор или генерация.Пак ти казвам ако имаш желание ела да ти изчистя дросела и вентилацията.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
mehanoveca написа:ще го изчистя дросела ама сега няма време катализатор няма колата има обаче пробити гърнета като чели звука идва от към изпускателния колектор или след него в тръбата днес нямах не е гармялаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Абе слагайте точки изапетайки, започвайте изреченията с главна буква, че нищо не ви се разбира ! Започвам да чета и ... иди разбери кое за какво се отнася S_BANKOV, завиждам ти на търпението, да четеш такива постовеОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар