Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.1-проблем

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пунто 1.1-проблем

    Здравей,не знам дали това е правилният раздел,ако не е моля модераторите да я преместят.Та проблема е следния:имам си едно Пунто с обикновенна газова,1.1-55 коня.От няколко месеца гърми в при по-рязко подаване на газ особенно,когато превключва,ако не съм го поизпйнал на по малката предавка веднага забива муцуна или гърми.Свещите са сменени на около 4-5 хил.километра са БЕРУ,нови кабели в момента го тествам с едни бобини ,който свалих от на едно приятелче Пунтото,мааалко е по добре,но като цяло...цццц.Това,което забелязвам е че като е студена няма този проблем,а само на добре загрял двигател.Другото,е че ако е стояла повече време,примерно сутрин като тръгвам за работа и на бензин пали трудно или гасне веднага,държи много ниски обороти и ако не подам газ гасне.Так 2-3 пъти докато си запали нормално.Незнам какво е вече,мисля да я кача на диагностика тези дни,но все пак да се посъветвам и с вас, че пред заплата на диагностика.....
    Police_pz
    Punto 1.1 55hp

    #2
    Никой ли нищо няма да посъветва???
    Police_pz
    Punto 1.1 55hp

    Коментар


      #3
      Прилича на бедна смес и от там детонациите.Има един вакумен маркуч, който променя предварението. Виж дали е здрав. Може и той да е причината.

      Коментар


        #4
        На мен си ми мирише на кофти свещи Щом при студен двигател проблема го няма а само при добре загрял двигател и само на газ ... това са си кофти свещи .. имал съм го този проблем не един два пъти в работата
        Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
        Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
        Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
        Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

        Коментар


          #5
          кола

          1 настрой газовата 2 за бензин виж емулатора от газовата /ако има/дали работи правилно.извади /-/ или+ за около 30минути и като го сложиш после пробвай да видиш как е на бензин самовиж и как работи дюзата
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            Това с +/- съм го пробвал и ефект никакъв. Колеха Alexievкъде се намира този маркуч??? За свщите възможно ли е някоя да се е скапала за 5-6 хиляди километра?? Но какво се учудвам то по нашите географски ширини всичко е менте!!!
            Police_pz
            Punto 1.1 55hp

            Коментар


              #7
              Ако изпарителя ти е стар, обеднява сместа на горещо. Като загрее мотора, развий регулиращия винт на газта - този, който е на маркуча към плочката и виж дали ще се подобри работата. Тогава на студено ще ти е повечко газта, което налага ремонт на изпарителя.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

              Коментар


                #8
                no_name_k написа:
                Колеха Alexievкъде се намира този маркуч??? За свщите възможно ли е някоя да се е скапала за 5-6 хиляди километра?? Но какво се учудвам то по нашите географски ширини всичко е менте!!!
                Не го познавам този двигател за да ти кажа точно. По принцип е след дроселовата клапа и отива някъде си. Огледай всички маркучета - намериш ли скъсано - сменяваш и пробваш дали има промяна.Свещите лесно се проверяват - сваляш и гледаш. Ако има някоя с повече сажди от другите или е мокра - смени я. И пак проба.Ако детонациите са ти в ауспуховата система, тогава се дължат на богата смес или някой цилиндър не пали. Би могло да е свещ, кабел или бобина(бобината може ту да работи, ту не). Това обяснява и защо на студено ти гасне.Ако детонациите са под предния капак , тогава е бедна смес и трябва да ходиш на газаджия или да питаш някой колега който разбира от газови. Аз като имам проблеми на газ ходя в "Аргус" и после съм ОК. За това не съм се учил да ги правя.И тези работи нямаше да ги зная ако имаше свестни монтьори и диагностици. А то царе да ти вземат парите без да ти свършат работа.За това каквото ме е научила Неволята го споделям от сърце Успех!

                Коментар


                  #9
                  Благодаря за бързият отговор колега Alexiev,заравям се под капака за проверка на маркучите
                  Police_pz
                  Punto 1.1 55hp

                  Коментар

                  Working...
                  X