Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.8 16 В

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.8 16 В

колеги имам чувството че колата като и дам газ на място и после бавно падат оборотите и маи и по бавно се изфорсира като и дам газ няма газова само на бензин я карам забелязал съм че на жилото за газта му е прекършена пластмасата от кадето се натяга при дросела и съм го омотал с лепенка за да седи право също така свещи не съм сменял от както съм я зел преди 3 месеца даже понякога като я карам по агресивно и като спра на светофар и колата даржи 1300-1400 оборота и после спадат нормално на 800

Хвани и почисити дросела, проблема е че е пълен с гняс от картерната вентилация и тормози стъпковия мотор.Другата причина може да имаш скъсан въздуховод след МАФ-а. Ако не знаеш как да го почистиш ела до Младост и ще ти почистя имам всички необходими инструменти, пари не искам само си вземи някакъв разтворител.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

въздуховода беше скъсан и го смених сега е здрав преди съм имал същото браво обаче 1995 година сегашното е 1999 имам дросела от старото дали е същия зашото дебитомерите са различни номерата им като ги гледах

Коментар

mehanoveca написа:
        въздуховода беше скъсан и го смених сега е здрав преди съм имал същото браво обаче 1995 година сегашното е 1999 имам дросела от старото дали е същия зашото дебитомерите са различни номерата им като ги гледах
        може да се е адаптирала към скъсания и сега да се шашка. коя година е 1.8-ка?

Коментар

1999 те и двете които съм имал са 1.8 а маркуча го смених преди 2000 км би трябвало да се е адаптирала вече нормално

Коментар

u_bo написа:
            ...пробвай следното:- остави я през нощта с откачена клема на акумулатора- сутринта я запали и остави да работи на място 10 минути БЕЗ ДА ФОРСИРАШ- гасиш-пишеш тук какъв е бил ефекта.

Коментар

ок обаче след 2 дни че сега съм с другата кола

Коментар

u_bo написа:
                u_bo написа:
                ...пробвай следното:- остави я през нощта с откачена клема на акумулатора- сутринта я запали и остави да работи на място 10 минути БЕЗ ДА ФОРСИРАШ- гасиш-пишеш тук какъв е бил ефекта.
                Така пак няма да я обучи коректно Прави се такаОткачаш АБ за 45минути /минумум/закачаш я и 15 минути не я пипашдаваш на контакт за 90 секунди и гасишЧакаш 30 секундиДаваш на контакт за 90 секунди и гасишчакаш 1 минута. Палиш и оставяш да работи без да пипаш газта.Това би имало смисъл само ако си почистил дросела и МПХ -то.

Коментар

какво е МПХ -то и каде точно да чистя дросела там кадето е клапата или там кадето има 2 изхода и някои знае ли дали дроселите и дебитомерите са еднакви на браво 1.8 16 1995 и 1.8 16 в 1999 защото имам от старото браво и са перфектни

Коментар

mehanoveca написа:
                    какво е МПХ -то
                    Моторче за Празен Ход
                    Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

добре, това от де го взе?защото моето мога да ти го изкопая от сървиз менуъла / ама ме мързи/ !
                      S_BANKOV написа:
                      u_bo написа:
                      u_bo написа:
                      Така пак няма да я обучи коректно Прави се такаОткачаш АБ за 45минути /минумум/закачаш я и 15 минути не я пипашдаваш на контакт за 90 секунди и гасишЧакаш 30 секундиДаваш на контакт за 90 секунди и гасишчакаш 1 минута. Палиш и оставяш да работи без да пипаш газта.Това би имало смисъл само ако си почистил дросела и МПХ -то.

Коментар

Re: ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.8 16 В

мисля да почистя дросела с меглио там кадето се съединява с стъпковия мотор нали от меглиото няма да му стане нищо

Коментар

mehanoveca написа:
                          мисля да почистя дросела с меглио там кадето се съединява с стъпковия мотор нали от меглиото няма да му стане нищо
                          защо мислиш така?

Коментар

еми кажете ми каде точно и какво се чисти на дросела като гледам стария ми дросел само там има боклуци и налепи

Коментар

mehanoveca написа:
                              еми кажете ми каде точно и какво се чисти на дросела ..... само там има боклуци и налепи

Коментар

Working...
                              X