Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.6 2000г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво 1.6 2000г

Здравейте имам един проблем които се появи наскоро а колата я карам от 2 год .. Значи проблема е такъв : паля рано сутрин на студен мотор и оборотите се вдигат до 1300-1400 което е нормално но веднага след като почнат да спадат на 1000 от мотора изведнъж се чува много гаден звук ... Чува се силно удари на желязо в желязо като подчетавам чува се много силно блъскане на желязо и като подам леко гас все едно нищо не е било и мотора започва да работи прекрасно .. Ако запаля колата и не я чакам да позагрее на място и тръгна да я карам проблема не го прави .. Та не смея да я оставя като почне да блъска така и веднага и подавам гас щото ако я оставя да видя кво ще стане може да се случи нещо по лошо .. Искам съвети от какво може да е този проблем ?

Маслото как е? А маслената помпа качва ли налягане? Лампата за маслото как се държи? Датчика за маслото коректно ли показва?
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

маслото е сменено преди 3000 хил км .. и е супер лампата за маслото не свети изобщо .. Датчик за маслото нямам (имам предвид за налягане ,температура и т.н.)

Коментар

Xtreme_Style написа:
        маслото е сменено преди 3000 хил км .. и е супер лампата за маслото не свети изобщо .. Датчик за маслото нямам (имам предвид за налягане ,температура и т.н.)
        Датчик за налягане на маслото имаш, нямаш манометър на таблото. А това изобщо не свети лампата за маслото значи ли че е дори и на контакт не светва?

Коментар

естествено че свети на контакт веднага като запаля изгасва .. А за датчика .. стигне ли се до там да светва .. мотора е 99процента е за ремонт а ако имаше манометър можеш отдалече да ги осетиш нещата

Коментар

Да си свалял картер по някакъв повод че това много ми прилича на проблем с маслената помпа или смукателя. Най вероятно не може да качи като хората масло.

Коментар

Working...
            X