Здравейте,Вече съм собственик на гореупомената колано както всички знаем много са малко коректнитеавтотърговци в България.Купих си колата на задоволитена ценанито ниска нито висока за 2003 година италиански автомобил.Проверих със тестер колата и тя нямаше никакви грешки на мотораосвен стандартана на еърбега за датчика в седалката.Платих я и пратих приятелката ми да я регистрира.След като вече всичко беше ок се качих и... започнах да псуваам. колата няма стабилен празен ход.мени се надолу нагоре мотора се тресе ,аха и да угасне.Изчетох където каквото имаше по форумите за този проблеми при повечето проблема е ясен, силно замърсена клапа.Демонтирах,почистих и монтирах.Адаптация както си пише в дебелите книги обаче ефект никакъв.Дайте ми съвет ако някой се сеща за нещо друго.Търся да си купя клапа но не мога да намеря.Ако някой продаванека ми пише или звънне.тел 0888505088,0899505088,0879888725 Димитър КибаровПредварително Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило 1,6 16в. проблем със празен ход
Collapse
X
-
rotdot
SypheRrr написа:То стилото май няма стъпков мотор ? Или бъркам ?
Коментар
-
rotdot
slonikon написа:ако се движи нормално (плавно) на ръка няма смисъл да купуваш. смени филтри, сипи добавка и после се насочи към моторче за празен ход.
Коментар
-
и да не е с "електронна" газ, както обичаме да му казваме, пак стъпковия мотор дава газ, като се появи товар на празен ход. едва ли са станали толкова чупливи тия тпс-и и стъпкови мотори за 3 години, така че по-спокойно. дроселовата клапа си е дроселова клапа - човекът я е разглобил и почистил. ако се е раздвижила добре, няма за какво да се ръси излишно. тия нестабилни обороти на току-що купена кола може да са от толкова много неща, че да се хвърлят ей-така за пробата 500 лв. е напълно излишно.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Здравейте на всички.Така,значи по въпроса за моторчето за празен ход,такова няма(или поне няма отделно),дроселоватаклапа която е електрическа служи и за коректор на празният ход.Да във нея е и TPS-a.Аз си закупих клапа от Николайв Драгичево и я смених.Оказа се че сега си имам две работещи клапи Тази от Николай си е супер но и моята се държи така.Тъй като не можахда си ресетна настройката на старата за да адаптирам новата отидох в сервиз който може да го направи.Е за жалост ми се очудиха защо купувам нещо преди да съм сигурен.Който знае какво да гледа на тестера знае и как да поправи колата Вакумът на двигателя е малко!Сега имам клапа изправна и ако на някой му потрябва мога да му я продам.Ще закарам колата другата седмица в Пазарджик във въпросният сервиз да я оправят.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар