Значи проблема е следния. Двигателя не работи добре,прекьсва,работи на 3 цилинадьра,гори много ,маслото мирише на бензин и стана по редко,отзад леко пуши(бял дим) ,а на 1 цилиндьр мокри свеща(следователно мисля че тои неработи).Смених свещите,кабелите,бубината но нищо. Наи интересното е, че колата вьрви, двигателя не чука ,няма шумове от него. Незнам,вьзможно ли е да е прескочил някои зьб на ремька и да е изкривил клапани ???? МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Пунто 1.1 , 55 к.с .Моля за помощ(спешно)
Collapse
X
-
Прилича ми на гарнитура на главата. Маслото как е ? Пресечено ли е или не, и има ли мазни петна в антифриза ? Не мисля че ще е в ремъка проблема щом другите цилиндри работят нормално. Сваляй главата и ще рзбереш. Не ти препоръчвам да го караш така, защото може да стане по-голяма беля.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Подкрепям колегата Любенов, имаш пробив м/у маслена магистрала и 1цил. и понеже маслото там е под налягане при всмукване влиза и изгаря, в момент на нагнетяване пък влиза горивна смес в маслото от затова е и мириса на бензин.горе долу това е дано е само гарнитура/не вярвам да е пробив в метална част/Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Айде на бас че има неприпаснат клапан на пръви цилиндър. Маслото със сигурност мирише на бензин. Ще трябва сваляне на глава задължително, а тоя двигател май не удряше клапани или бъркам.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Колеги свалих главата и останах малко изненадан:1.Някои пишман маистор е пипал по двигателя 2.Не забелязах гарнитурата да е повредена или скьсана някьде3.клапаните си движат нормално,затварят и отварят,можеби ще трябва да проверя луфта ???4.като извадих маркуча отзад на всмукателните трьби през които циркулира охлждащата течност изтече някаква кафява гадост с мазни петна ,ама на прьв поглед не прилича на масло,както при умешване на маслото и антифриза.5. Няма следи от удари или други подобни по клапаните и буталата(само нагар) И един вьпрос кьм колегата kluchar , видях белега на разпределителни вал,ама нещо не забелязах белега на коляновия???? Всепак колеги, мисля да изшлаифам главата и да сложа нови гарнитури,пьк ще видим......
Коментар
-
кола
На съединителя има един отвор там има също дол има също и горе http://prikachi.com/files/1250349y.jpgот този сайт преведен може да се ориентираш повечеhttp://translate.google.bg/translate...Mk1%2Ffiat.htm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар