Здравейте колеги,имам проблем с оборотите на празен ход на топъл двигател ПУНТО 1,6 80 к.с. Доста четох по форумите и изглежда мненията клонят към замърсени МПХ и дроселна клапа, т.е нуждаят се от почистване. Не съм пълен лаик на тема ДВГ, но не съм и специалист. Колата я купих наскоро за жена ми и тя се притеснява от тези проблеми - гасне по кръстовища, ругатни от шофьори и т.н. Молбата ми е да споделите точно къде да ги търся и какво да разглобя , за да се добера до тях. Няма да се разсърдя и на снимков материал :D. Има ли особености и евентуално рискове от разглобяването - разцентроване и пр.Предварително благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на МПХ и др. клапа ПУНТО 1,6
Collapse
X
-
kkostadinov написа:При студен двигател няма проблем?!Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Писах бензинова помпа,защото и моята беше така-на студен двигател О’К,но като загрееше малко над 80*С гаснеше по кръстовищата.Докато един ден и на студен и на топъл двигател палеше,но подам ли газ-гаснеше.Оказа се бензинова помпа-докато е студена вдигаше 1 бар,но като поработеше малко падаше на 0,2 бара.Смених я и се оправи.Иначе и аз свалях дроселова клапа,МПХ,мерих кабели,бобина и т.н.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар