Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Почистване на МПХ и др. клапа ПУНТО 1,6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Почистване на МПХ и др. клапа ПУНТО 1,6

Здравейте колеги,имам проблем с оборотите на празен ход на топъл двигател ПУНТО 1,6 80 к.с. Доста четох по форумите и изглежда мненията клонят към замърсени МПХ и дроселна клапа, т.е нуждаят се от почистване. Не съм пълен лаик на тема ДВГ, но не съм и специалист. Колата я купих наскоро за жена ми и тя се притеснява от тези проблеми - гасне по кръстовища, ругатни от шофьори и т.н. Молбата ми е да споделите точно къде да ги търся и какво да разглобя , за да се добера до тях. Няма да се разсърдя и на снимков материал :D. Има ли особености и евентуално рискове от разглобяването - разцентроване и пр.Предварително благодаря

Измери най-напред какво налягане дава бензиновата помпа.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

При студен двигател няма проблем?!

Коментар

kkostadinov написа:
        При студен двигател няма проблем?!
        Щом на студен двигател няма проблем,значи това са първите признаци,че МПХ си заминава(когато започва да правии магарии на загрял двигател).Погледни следващата тема след твоята на колегата Милчо Мичев.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Писах бензинова помпа,защото и моята беше така-на студен двигател О’К,но като загрееше малко над 80*С гаснеше по кръстовищата.Докато един ден и на студен и на топъл двигател палеше,но подам ли газ-гаснеше.Оказа се бензинова помпа-докато е студена вдигаше 1 бар,но като поработеше малко падаше на 0,2 бара.Смених я и се оправи.Иначе и аз свалях дроселова клапа,МПХ,мерих кабели,бобина и т.н.
          Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
          ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Working...
          X