Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Причини за задавяне на бензинов двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Причини за задавяне на бензинов двигател

Здравейте,От известно време имам проблем с колата и ми се иска да ви попитам за мнение по този въпрос:Какви са причините един бензинов двигател ( пълен инжекцион) да се задави при запалване? Т.е кои датчици могат да окажат влияние така, че колата да се задави и да не успее да запали. Задавам въпроса си, тъй като Стилото ми се дави по някаква причина понякога и то винаги, когато колата не е напълно студена или загряла, а когато има някаква остатъчна температура. Искаше ми се да събера просто всякакви мнения и предположения по въпроса , защо е възможно да се задави.
    Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
    Fiat Stilo '02 1.6 16V

да не ги изброявам - всички, който отговарят за смесообразуването и впръскването; най-добре я закачи да видиш какво ще излезе защото могат да са около 7-8 неща

Коментар

nedialk00 написа:
      да не ги изброявам - всички, който отговарят за смесообразуването и впръскването; най-добре я закачи да видиш какво ще излезе защото могат да са около 7-8 неща
      Там е проблема, закачам я непрекъснато и не излиза нищо!
      Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Монтирана ли е АГУ?
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Да, но това няма значение, колата го правеше това много преди да сложа.
          Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Е*ани свещи, кофти кабели, пикаещи дюзи които хвърлят капчици върху свеща, или гори много масло и зацапва свещите или свещите са неподходящи.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

При така представените фракти, моето предположение е датчик колянов вал, който когато почне да се прецаква - не сработва при определени температури.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Точно това ми беше мисълта на темата, да нахвърляме възможните причини и да се опитаме да обсъдим да видим, кои от тях ще отпаднат. Поправете ме ако греша в разсъжденията или добавете нещо ако се сетите.Свещи - Правеше го и с предишните и с новите - NGK сменени преди около 600км, но е възможно да съм попаднал на менте Кабели - малко вероятно, тъй като при мен имам директно бобина - свещ.гори много масло и зацапва свещите - Масло не пипа, не пуши и ауспуха е чист като сълза.свещите са неподходящи - съмнявам се, купени са по каталог.Остават вероятни виновници:дюзи които хвърлят капчици върху свещадатчик на колянов вал - имах опит да го сменя. Купих нов, които се оказа, че не работи и въпреки това с припукване и притрисане колата успяваше да запали и с дефектния, затова мисля, че е малко вероятно да е от него. Но пък от друга страна ако работи и дава грешен сигнал при определена температура си прав, че може и това да е.Сещате ли се нещо друго ?
                Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Друга вероятност е некоректен сигнал от температурен датчик. Но това е малко вероятно.За да се задави бензинов автомобил при палене, то липсва искра за запалване - при положение, че инжекторите работят (затварят) перфектно и липсва богата смес при работа на газ (спрял ли си си бензиновата помпа при работа на газ?) или работа с обогатена смес когато запали.Подаването на искрата се "командва" от датчик колянов вал, като за да се осъществи запалването участват бобина, запалителни кабели и свещи. Най-чуствителни към температурни изменения са датчик колянов вал и бобина/и.

Коментар

При работа на газ, бензиновата помпа не съм я спирал ( попринцип и в ръководството на инжекциона има споменато това да не се прави!)Отностно липсата на искра.Бобините са 4 - по една на всеки цилиндър, както и свещите. Смяташ ли, че е възможно и 4те бобини или и 4те свещи да не сработят в един и същ момент ? Аз малко или много това го оставям като малко вероятно, тъй като доколкото разбирам от тези неща, дори и 1 бобина/свещ да не подаде искра мотора пак ще запали на 3 цилиндъра или поне няма да се задави толкова лошо. Греша ли ?
                    Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Защо си сигурен, че е задавяне?
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

SypheRrr написа:
                        При работа на газ, бензиновата помпа не съм я спирал ( попринцип и в ръководството на инжекциона има споменато това да не се прави!)
                        Това отписва проблем с инжектор.
                        SypheRrr написа:
                        Бобините са 4 - по една на всеки цилиндър, както и свещите. Смяташ ли, че е възможно и 4те бобини или и 4те свещи да не сработят в един и същ момент?
                        Да, ако ЕКУ им "каже" да не сработят, защото към ЕКУ-то не е постъпила информация от датчик колянов вал.
                        SypheRrr написа:
                        Аз малко или много това го оставям като малко вероятно, тъй като доколкото разбирам от тези неща, дори и 1 бобина/свещ да не подаде искра мотора пак ще запали на 3 цилиндъра или поне няма да се задави толкова лошо. Греша ли ?
                        Щом автомобила работи нормално на бензин или газ => няма проблем с бобини, кабели и свещи.Пробвал ли си да запалиш с напълно отворен дросел (натиснат педала на газта до долу)?

Коментар

muns61 написа:
                          Защо си сигурен, че е задавяне?
                          Ами така мисля, защото след като успея да запаля мирише супер много на бензин.
                          Stefanaki написа:
                          SypheRrr написа:
                          Аз малко или много това го оставям като малко вероятно, тъй като доколкото разбирам от тези неща, дори и 1 бобина/свещ да не подаде искра мотора пак ще запали на 3 цилиндъра или поне няма да се задави толкова лошо. Греша ли ?
                          Щом автомобила работи нормално на бензин или газ => няма проблем с бобини, кабели и свещи.Пробвал ли си да запалиш с напълно отворен дросел (натиснат педала на газта до долу)?
                          Преди се опитвах да запаля и не ставаше и не ставаше, даже съм я бутал и пали много трудно от 2-3то бутане. Прочетох в интернет, че инжекционите имат clear flood mode, т.е това, което описваш ти - натиснат до долу педал на газта. Като се случи да не запали, от 3-4 завъртане с натиснат до долу едал на газта пали.Вчера и днес като я карах на газ, усетих че придърпа на няколко пъти, докато на бензин това го няма. Закачих я на компютър и видях, че сместа е ок, което ме навежда на мисълта за свещи. Това, което знам е, че ако имаш проблем със запалването, на газ първо ще разбереш и затова мисля, че е възможно и да са свещи, макар и да съм ги сменял наскоро...
                          Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Остави го датчика на коляновия вал, нали на диагностиката нищо не показва, няма записана грешка.Аз не разбрах стартера върти ли всеки път?Караш на газ - Генерацията как е? Катализатор имаш ли? много прилича на задръстена генерация.Пробвай да запалиш принудително на газ, има ли проблеми? Вакум регулатора как е? Има ли бензин в маркуча за излишното гориво, да не е запешен.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                              Остави го датчика на коляновия вал, нали на диагностиката нищо не показва, няма записана грешка.Аз не разбрах стартера върти ли всеки път?Караш на газ - Генерацията как е? Катализатор имаш ли? много прилича на задръстена генерация.Пробвай да запалиш принудително на газ, има ли проблеми? Вакум регулатора как е? Има ли бензин в маркуча за излишното гориво, да не е запешен.
                              Стартера върти всеки път.Генерацията е ОК - имаш спукана мека връзка, но я оправих. Катализаторите са си на място.Принудително на газ е трудно да запали - гасне. Не и достига температура все още е хладно.Вакум регулатора и маркуча за излишното гориво нямам и представа как изглеждат или къде се намират !? Съжалявам...
                              Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Working...
                              X