Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

разход на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

разход на бензин

колеги карам браво 1.8 16 в 1999 година на бензин без газ онзи ден го засякох колко харчи и се учудих колата е на 106 000 км харчи 6.5 литра на 100 км карам с 80-90 рядко 100 -120 без резки изпреварвания и ускорения плавно и равномерно каране извънградско възможен ли е този разход

колата ти е над 300 000 споко, иначе разхода си е толкова

Коментар

Точно толкова си е разхода на твоя двигател, мареата ми е точно същия двигател извънградско с 100км/ч средна скорост около 7 и малко при положение че моето купе е двойно почти, а градско при теб незнам как е ама на мен под 12 на 100 не ми пада.
      Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16v

Коментар

хммм....

Струва ми се доста малко ,но не е невъзможно Темпрата ми е 1.6моно и ми харчи 5,5 на 100 с каране 80-90 :P :P :P
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Re: хммм....

сипах го горе минах 172 км точно и пак сипах до горе на една и съща бензиностанция и на една и съща колонка сабра 11.23 литра по 100 км делено на 172 км получи се 6.53

Коментар

Мале какви сте пенсионери,само правите задръстванияКакво толкова ги къткате,колата е направена да върви по-бързо от каруца Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
            Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
            EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
            EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

nedialk00 написа:
              колата ти е над 300 000 споко, ...
              Мдааа... Миналата седмица "прочетохме" едно Пунто МК2. На колометража пишеше 100+ хиляди, а с ФЕС-а одометъра показа 1 000 042 км. Или е е сменяно ЕКУ-то, или...
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Напълно ти е нормален разхода. На моето пунто е 5.5-6.0л/100км за 1.1 с около 100-120км/ч зависи от баира Най-интересното ми е, че като ви чета разходите, те доста се доближават до моя - градско 9/100 за пунтото.Искам да ви споделя, че имам и VW с бензинов 1.8Т двигател. Градско ми дава 10л/100км, а при каране с 130-140 към 7,3л/100кмНай-икономичният вариянт е 90км/ч - 6л/100км, за сравнение пунтото е с 3пъти по-слаб мотор и дава с тази скорост 5-5.5л/100км Кажете ми къде е логиката, 50 коня харчат като 150

Коментар

Re: разход на бензин

mehanoveca написа:
                  колеги карам браво 1.8 16 в 1999 година на бензин без газ онзи ден го засякох колко харчи и се учудих колата е на 106 000 км харчи 6.5 литра на 100 км карам с 80-90 рядко 100 -120 без резки изпреварвания и ускорения плавно и равномерно каране извънградско възможен ли е този разход
                  Мда на права отсечка, без включени фарове, музика, климатик, и колата беше празна, и около 25 км кара на принудителен празен ход нали ? 6.5 на Двигател 1.8 , да бе да как пък разбрахте че му е нормален разхода незнам, по скоро има грешка в аритметиката някъде. На тоя двигател съм се мъчил всячески да сляза под 7,8л на 100 км и не мога, а съм пробвал всички индиански трикове за да му е леко на коня.Пък и как изобщо сравнихте разход на пунто 1.1 с този на браво 1.8?
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Е, защо да не може 1,8 да прави 6,5 на извънградско? В някои каталози го дават дори по-икономичен от 1,6 - двата бяха 6,5 и 6,3 - напълно си е възможно. Аз съм постигал максимален разход на извънградско 7,3 при много душманско каране, съчетано с магистрала Хемус. Напълно е реален този разход, при пенсионерско каране се смъква и под 6, за 1,6 специално говоря.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Моето браво градски условия ми гори 11-12 бензин и извън града 7.5-8 ..... 9 (зависи от карането ) xD
                      Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Колеги дайте някакьв разход за марея комби 1.6 аз моята под 12 грацко немога да я сваля .....

Коментар

k_tochev написа:
                          Колеги дайте някакьв разход за марея комби 1.6 аз моята под 12 грацко немога да я сваля .....
                          Ами колко искаш да е?По каталог за твоя мотор е 11.3л./100км....http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7208
                          MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                          ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

plamenHART написа:
                            k_tochev написа:
                            Ами колко искаш да е?По каталог за твоя мотор е 11.3л./100км....http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7208
                            Еми аз знам колко я дават по книга но исках да вина дали има някькьв по неразумен разход :D ама междо другото извьн грацко под 8 неми е падала

Коментар

Точно това съм написал по-нагоре - над 7 извънградско вече е много и също така много трудно се постига такъв висок разход, между 6 и 6,5 е нормалният разход.
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                              X