Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

температура на брава 1.2/16v-помогнете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

температура на брава 1.2/16v-помогнете

Колеги нормално ли е след като смених термостата защото не загряваше да ми държи сега температурата 1-2мм.след средата.дайте съвет защото ме притеснява.Казаха ми,че има летен и зимен термостат.Вярно ли е.

Много-много не му вярвай на уреда,пробвай с удар по таблото дали ще се оправи.Случвало ми се е като дам на контакт стрелката да отива на първата точка.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Re: температура на брава 1.2/16v-помогнете

tope1965 написа:
      Колеги нормално ли е след като смених термостата защото не загряваше да ми държи сега температурата 1-2мм.след средата.дайте съвет защото ме притеснява.Казаха ми,че има летен и зимен термостат.Вярно ли е.
      Принципно е вярно за летния и зимния термостат ама само принципно Разликата идва от тава за каква страна е произвеждан автомобила.А ясего ни сподели какво въртиш през тоя нов термостат - чиста вода или неразреден антифриз
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Антифриз,концентрат.Притеснява ме,дали да го сменя пак.Преди уреда на таблото си работеше нормално и смея да твърдя че и сега е добре,но за 4-5мин.стига до средата.

Коментар

Топлинният капацитет на водата е най-голям - на нея й трябва най-много енергия, за да си повиши температурата с един градус. В този смисъл, колкото повече вода има в разтвора, толкова е по-трудно да ти прегрее бързо колата (ако циркулацията е налице). И в този ред на мисли повече вода може да отнеме повече топлина от мотора и за по-малко време - разликата в температурите е по-голяма и топлообменът при водата е най-добър. Не, че в концентрата няма вода, но е малко и той замръзва при температури от порядъка на -75, -80 градуса. Вземи малко да го разредиш тоя антифриз и наблюдавай дали ще има промяна.
          Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
          Punto GT 1.4 Turbo '99
          Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Смених термостата и се оправи

Коментар

Working...
            X