Колеги нормално ли е след като смених термостата защото не загряваше да ми държи сега температурата 1-2мм.след средата.дайте съвет защото ме притеснява.Казаха ми,че има летен и зимен термостат.Вярно ли е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
температура на брава 1.2/16v-помогнете
Collapse
X
-
Re: температура на брава 1.2/16v-помогнете
tope1965 написа:Колеги нормално ли е след като смених термостата защото не загряваше да ми държи сега температурата 1-2мм.след средата.дайте съвет защото ме притеснява.Казаха ми,че има летен и зимен термостат.Вярно ли е.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Топлинният капацитет на водата е най-голям - на нея й трябва най-много енергия, за да си повиши температурата с един градус. В този смисъл, колкото повече вода има в разтвора, толкова е по-трудно да ти прегрее бързо колата (ако циркулацията е налице). И в този ред на мисли повече вода може да отнеме повече топлина от мотора и за по-малко време - разликата в температурите е по-голяма и топлообменът при водата е най-добър. Не, че в концентрата няма вода, но е малко и той замръзва при температури от порядъка на -75, -80 градуса. Вземи малко да го разредиш тоя антифриз и наблюдавай дали ще има промяна.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар