Колеги, днес взех нова помпа за да съм спокоен, че старата беше оригиналната от колата и беше на доста км. Но!!!!!!!! какво ми беше учудването!!! че новата явно прави много голямо налягане, защото сега едвам пали и то само с педала до ламарината и с огромни кълбета дим от ауспуха!!!!!!какво става , ебати? Нали има регулатор, който да ограничи налягането? Рестартирах компютъра - никакъв ефект!Може ли да са ми дали неподходяща помпа?Помпата е FAST FT 53023.Колата е Брава с метални колектори 97-ма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нова бензинова помпа прави голямо налягане?!?!?
Collapse
X
-
кола
А нали със старата помпа е работила колата ЩО е сменяш.Нещо не виждал логиката сменяш нещо кат работи.Сложи си старата помпа има нещо друго по колатада влиза въздух например от маркучите при вход/изход на помпатада е имало боклуци и сега да е запушено някъде . По може обратно да няма налягане.Помпата е тази която трябва да е FASTОписание на продукта: 3 bar - 110l/hКаталожен номер: FT53023Оригинален номер: 7750715, 7742416, 46831949
-
Хмммм. Май в бързината съм се объркал. Само защото пали с педала до долу си помислих че езадавяне. Но ако осмисля нещата, май просто недостига бензин. Ще видя първо дали идва бензин някъде при двигателя. Ще видя дали помпата не опира директно дъното, защото оригиналната цедка не става за тази помпа (която не е оригинална) и навивах изолирбанд. Мисълта ми е че може помпата да опира дъното през цедката. Ако не е това, ще слагам старата помпа. В магазина имаха някакво съмнение , защото има 2 модела. Единия с дупчица отгоре за някакъв клапан, другия без.По каталог излизаше да е без. Обаче моята, която беше на колата беше с. И затова накрая ми дадоха тази с клапан.Иначе не че оригиналната съвсем работеше. Имах необясними гаснения от време на време, както и не всеки път я чувах при даване на контакт. За това реших да я сменя и да съм спокоен че не е от нея. Да ама сега не съм точно по-спокоен...FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Объркал съм че съм се объркал Наистина прави високо налягане. Спраска ми 2 регулаторчета и сега тече бензин през вакуумчетата им. Няма да кажа и колко бензин излезе през свещите... Ама аз съм си за таковане, не помпата! Запушил съм връщащата тръбичка докато съм я чистил..... Сега ще я отпуша мисля че трябва да стане.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Най-сетне стана. Не знам кой ме кара са чистя връщащата тръбичка с клечки за уши. Та ясно с какво съм я запушил... Сега всичко е наред. Двигателя работи много по-тихо и стабилно. Няма придърпвания и трудни паления. Явно е имало нужда от нова помпа. Сега се чудя дали да сменям регулаторчето с ново? В момента не излиза бензин през щуцера за вакуума за разлика от когато вдигаше налягане.Да, и Много се надявам че съм сложил бензиноустойчив изолирбанд, че вече хич не ми се занимава с това Благодаря на Ключар за идеите за запушването!FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
кола
Аз бях кложил една скоба уж неръждавейка и невървеше колата като отворих имаше ръжда на мрежата преди входа на моторчето или бях залепил една тръбичка за да сложа маркуча и тази тръбичка от бензинна се разяде след месец.Сега карам и паля на газ и помпата не я пускам много и няма проблеми .Въобще роман да се напише.
Коментар
-
Ами не съм. Дори не знам дали имам. Не съм поглеждал защото хич не ми се лежи по земята за да видя... Засега работи като часовник... Дето има една приказка: Работает как чась|, а чась| работают как трактор!FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар