Предстои ми да сменям бензиновата попа на Marea weekend 1.6Някъде четох, че помпата за комбито, била по различна от помпата за седана - има ли нещо вярно, защото в два магазина за авточасти, ми предлагат едни и същи помпи и за седана и за комбито. Лошото е че няма как да сваля помпата и да я отнеса до магазина, за да сравним дали е една и съща.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно смяната на бензиновата помпа на Marea weekend 1.6
Collapse
X
-
От вчера съм с този проблем-колата е в сервиза,установихме,че помпата върти но няма дебит/едвам вдига 0,3 бара/.Поръчаха помпа,доставиха я,а тя не е същата,та поръчаха друга по данните на моята.Та съвета ми е:Свали твоята/лесно се сваля/,запиши какво пише на нея и тогава в магазина.Ако колата ти е модел след Ноември ’99г.,и ще сменяш само помпа /при тях помпа,филтър,регулатор налягане и кошница са монтирани в кошницата,като филтъра е част от нея и не може да се смени/,тя е само един вид и е с дебит 120л/ч.,3,5бара,а другите са 110л/ч-3бара.
-
Смених помпата - всичко точно (да чукна на дърво) - не взех оригинална помпа Walbro, а HOFFER (пише, че е немска). Единственият ми проблем беше, че шийката на помпата (там където влиза тънкият армиран маркуч) е с един милиметър по тънка, от тази на оригиналната и скобата, която го държи, не успява да го държи неподвижно. Наложи да увия въпросната шийка с едно алуминиево тиксо, за да стане по-дебела и да може скобата да я държи по-стабилно. но! най - важното, е че заради единият горивен филтър за 13лв, ми изгоря цялата помпа :X Беше запушен на 100%, помпата си се е тормозела, блъскала е гориво във филтъра, докато накрая скоропостижно си е заминала...Хора - сменяйте си на време горивните филтри!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар