За сега съм намерил нови за по 87 паунда, но няма да бързам... Реших в сряда да ида първо за консултация.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Годишен преглед без катализатор - мит или реалност?
Collapse
X
-
Оказа се, че проблемът е бил в дюзите, които са пръскали твърде голямо количество бензин, от там всички стойности на газовете са били в небесата. След смяната им с други всичко влезе в норма. Според отчетените стойности, въпреки миризмата на сяра, която се появява понякога, катализатора работи и това се вижда от стойностите на HC-то. Според хората в сервиза, дали си със или без катализатор, стойностите на CO-то не се променят, тъй като той не влияел на тях.Емисии и диаграма на ламбда:http://www.youtube.com/watch?v=59aCT2ey_4s
Коментар
-
Е те тия от сервиза пак са изскочили с големия лаф. Не влияел на стойностите на CO-то - хахахахха. Цитирам от текст в интернетMost present-day vehicles that run on gasoline are fitted with a "three way" converter, so named because it converts the three main pollutants in automobile exhaust: an oxidising reaction converts carbon monoxide (CO) and unburned hydrocarbons (HC), and a reduction reaction converts oxides of nitrogen (NOx) to produce carbon dioxide (CO2), nitrogen (N2), and water (H2O)Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
-
Е то не ти, а майсторите трябва да са компетентни. Нали уж за това са майстори, а ти клиент. Щом всичко е в нормата, това е важното. Защо не я изкараш някъде на извънградско. Примерно Пловдив - София и обратно. Така катализаторът ще има възможност да поработи по-дълго време на оптимална работна температура и да изогри гадостите в него, пък може и да спре миризмата на сяра.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
-
mr_none написа:Е то не ти, а майсторите трябва да са компетентни. Нали уж за това са майстори, а ти клиент. Щом всичко е в нормата, това е важното. Защо не я изкараш някъде на извънградско. Примерно Пловдив - София и обратно. Така катализаторът ще има възможност да поработи по-дълго време на оптимална работна температура и да изогри гадостите в него, пък може и да спре миризмата на сяра.
Коментар
-
nedialk00
-
nedialk00
-
Airfan написа:nedialk00 написа:ще взема и аз да го разкарам, ама да мина преглед първо :DFiat Tipo 1.6 DOHC
Коментар
-
катализатор
преди 2,5 години при един преглед ми замериха газовете и ми казаха че този път ще ме пуснат , но следващия преглед няма да мога да го мина с тоя катализатор и показания. излишно е да казвам че повече не стъпих там. едва днес го махнах и го замених с резонаторно гърне още нямам впечатления но дано вече не смърди и пуши отзад. колкото до прегледа ще му мисля като му доиде времето, какво пък нали и преди ми казаха че заминал, по-добре да не мъча колата,Fiat Punto 1.1
Коментар
-
infineon написа:Е ламбдата ако работи и регулира откъде в ауспуха ще се вземе този кислород че да се свърже?
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:...Всички коли с газови уредби имат катализатор до месец след монтажа на газовата. После остава празно гърне, защото изгорелите газове при работа на газ издухват катализатора за отрицателно време. ..."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:Dido_Lyubenov написа:...Всички коли с газови уредби имат катализатор до месец след монтажа на газовата. После остава празно гърне, защото изгорелите газове при работа на газ издухват катализатора за отрицателно време. ...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар