Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите на фиат пунто 1.2 16 спортинг 2002 г.!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с оборотите на фиат пунто 1.2 16 спортинг 2002 г.!

Здравейте!имам следният проблем с моето пунто.1.2 16 спортинг с 6 скорости!Когато я запаля сутрин си работи перфектно в нормите,около 1000 оборота,но когато загрее ми падат под 800,и леко ми тресе двигателя!странното е че когато включа климатика ,и после го исключа си влизат в нормата и няма проблем до следващото гасене на двигателя!кабелите и свещите са нови на 1 месец бубината също!четох в форума че има някакво стъпково моторче но аз на моята кола не виждам такова!ако има каде се намира?и някой има ли идея какво да проверя?Благодаря ви
    карам фиат пунто 1.2 16 спортинг 2002г

Стъпковото моторче на този двигател е вътре в дросела, зад пластмасовата капачка. И да го отвориш няма какво да направиш с него. Ако е замърсен дросела може да има проблеми с оборотите. При мен колебание в оборотите имаше когато бях със старата повредена ламбда сонда. И тъй като имаш проблеми на загрял мотор е хубаво и ти да провериш ламбда сондата.По принцип оборотите на празен ход за този двигател са в диапазона 730-780.
    Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
    Punto GT 1.4 Turbo '99
    Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Здр и аз имам същото пунто но проблема е друг,държи на 2000 оборота като карам по инерция или варират между 2 000-2 500 колата има газ инжекцион.Но го прави и на бензин.Колега пиша в твоята тема защото колите са еднакви и проблема е индентичен надявам се нямаш против
      Kaрам разумно...от време на време.

Коментар

mr_none написа:
        Стъпковото моторче на този двигател е вътре в дросела, зад пластмасовата капачка. И да го отвориш няма какво да направиш с него. Ако е замърсен дросела може да има проблеми с оборотите. При мен колебание в оборотите имаше когато бях със старата повредена ламбда сонда. И тъй като имаш проблеми на загрял мотор е хубаво и ти да провериш ламбда сондата.По принцип оборотите на празен ход за този двигател са в диапазона 730-780.
        сондите са ми ок!проверих ги преди два дни!но ми излезна странна грешка.U1602 CAM LINIAпроблем във връзката на инсталацията?!идея нямам какво е!Това правих до момента!отворих дросела,ама видимо нямаше боклуци.праснах малко с контакт шпрей и пак го затворих!ако такива трябва да са оборотите ми то тогава сам ок.но мисля че съвсем малко са ми под нормата!интересното е че като включа климатика за секунда,и го изключа те се качват до 800 и вече не мърдат изобщо от там.може ли той да влияе на системата на колата?мисля да сменя и температурният датчик.за всеки случай!

Коментар

Температурният датчик е обединен в един елемент заедно с MAP датчика и ако тръгнеш да го сменяш е цифра пара, освен ако не го намериш втора ръка. Според мен едва ли е проблемен, свали го и го почисти и това е, не се занимавай с експерименти да го сменяш. А климатикът товари мотора, нормално е като го включиш да окаже влияние, но защо се покачват и остават същите и след изключване нямам отговор.
          Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

mr_none написа:
            Температурният датчик е обединен в един елемент заедно с MAP датчика и ако тръгнеш да го сменяш е цифра пара, освен ако не го намериш втора ръка. Според мен едва ли е проблемен, свали го и го почисти и това е, не се занимавай с експерименти да го сменяш. А климатикът товари мотора, нормално е като го включиш да окаже влияние, но защо се покачват и остават същите и след изключване нямам отговор.
            Дааа...и аз нямам отговор!а този зеленият датчик за температурата на двигателя?може ли от него да се влияят оборотите!макар че температурата да ми е ок?

Коментар

Няма как да е от датчика за температурата на водата.
              Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

mr_none написа:
                Няма как да е от датчика за температурата на водата.
                Еми нищо нямя да правя.ще си я карам,и няма да се вманиячавам толкова!Щом казваш че оборотите са такива значи е ок!

Коментар

Ето директно от Autodata, да видиш за оборотите. Иначе другото което можеш да направиш е да я закачиш на диагностика, примерно в програмата FiatEcuScan можеш да си гледаш Desired RPM и Actual RPM, ако са близки значи всичко е ОК.
                  Прикачени файлове
                  Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

Working...
                  X