Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мотора на браво 1.6 16v здраво чукане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с мотора на браво 1.6 16v здраво чукане

Здравейте колеги имам нужда от някое мнение значи става вапрос за фиат браво 1.6 16v колата е на гас от една година и досега сам нямал проблеми до вчера.Запалих я на студен двигател лек шум от повдигачите които си го имаше но колата работеше на 3 цилиндара.Смених свештите и пак саштото прекасването си го имаше при пак сваляне на свещите останових че свешта на 2 цилиндар е мокра преди смяна и след смяна на свещите.Проверих кабела на свешта тои си даваше ток.Трагнах за маистор да я погледне понапанах я малко и чух зловешто тракане изклучих от скорос и трагнах да отбивам колата изгасна слезнах драпнах прачката за маслото в нормата си беше.Пробвах да запаля запали трудно с мн силно штракане и не даржеше обороти.Маслото ми е на 3000км ЕЛФ 10/40 лампа за маслото не ми е светкала.Знам че докато не се отвори остава загатка но искам да чуя някое ваше мнение ако може.

Много ми прилича на клапан. Провери маслото дали миреше на бензин. Майстора дето си тръгнал към него какво каза?
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
      Много ми прилича на клапан. Провери маслото дали миреше на бензин. Майстора дето си тръгнал към него какво каза?
      Проверих го не мерише на бензин маслото си е мн свежо а маистора каза че звучи като бутален болт или разпределитален вал.Днес почна да я отваря

Коментар

Чукането усилва ли се с повишаване на оборотите ?По специално на 1.500 оборота ако чука наитина много според мен е биелен лагер
        Fiat Tempra 2.0 i.e. cat !

Коментар

AnotheR написа:
          Чукането усилва ли се с повишаване на оборотите ?По специално на 1.500 оборота ако чука наитина много според мен е биелен лагер
          Оказа че е клапан срешнал бутало.Но мн интересно че на 2 и 3 са одарили клапаните колата си палеше на 2,3 цилиндара но тракаше като дизел.Ангренаж ли е прескочил нз немога да си го обясня за секи случаи отвориха и картера колянов вал биелни лагери здрави.Вия как си го обяснявате това как е станало

Коментар

Недостатъчно напрегната обтяжна ролка на ангренажа - това е конструктивен недостатък на този мотор. Някой да е отварял стара двувалка, 8 - клапанова, с прескочил ремък?
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ще слушаш бате Славчо,
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                Ще слушаш бате Славчо,
                Мерси за изказаните мнения на колегите и утре ако сичко варви по план ще сме в движение вече с сменена обтяжна ролка

Коментар

Working...
                X