Така да се запиша и аз в отбора на Фиат.Питането ми е следното преди седмица се сдобих с Браво 1,4,95г.какво масло е препоръчително да се ползва за този двигател.Преди да го сменя да направя ли промивка на маслената магистрала с нещо било то и нафта или друг препарат та да се избегнат поне за малко ядове с разпределителния вал.И още едно питане,колата не иска да работи на бензин при запалване се форсира до към 1500-1800об. и гасне ако я запаля директно на газ проблема го няма.Ходих на диагностика и ми казаха че проблем с електрониката няма,бензиновата помпа държи налягане около и над 1,5атмосвери.Майстора се усъмни да не би да е запушена дюза или бензинов филтър.Ако превключа в движение колата върви но имам чувството че неи достига гориво.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1,4
Collapse
X
-
lubo_Y10 написа:Ако е "моно" мотора 1.5 е добре ако е "пълна" трябва да е 3. Другото колегите са го казали.BRAVO 1,4 12V
Коментар
-
Горивен филтър може и да нямаш фабрично. Свали клемата на акумулатора и я остави без токове 20-30 минути и след това пробвай да запалиш на бензин.Оставия поне 1-2 минути на минимални обороти като се стремиш при паленето и след това да не форсираш двигателя и кажи какво става. А и между другото свети ли ти лампите на таблото с дюзата. При контакт трябва да светне и след това да изгасне.Ако гасне всичко е наред.
Коментар
-
lov написа:Горивен филтър може и да нямаш фабрично. Свали клемата на акумулатора и я остави без токове 20-30 минути и след това пробвай да запалиш на бензин.Оставия поне 1-2 минути на минимални обороти като се стремиш при паленето и след това да не форсираш двигателя и кажи какво става. А и между другото свети ли ти лампите на таблото с дюзата. При контакт трябва да светне и след това да изгасне.Ако гасне всичко е наред.BRAVO 1,4 12V
Коментар
-
Горивен филтър имаш, намира се точно пред дясна задна гума, покрит е с една пластмаса.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
min4o написа:batproho написа:Горивен филтър имаш, намира се точно пред дясна задна гума, покрит е с една пластмаса.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Айде не хвърляйте човека веднага в джаза. Нека пробва първо това пък после да сменя филтри и да чисти дюзи. След като има газова може и релето на симулатора на дюзата да му прави въртели. Кара се на ред първо без подмяна на елементи. Следващото което щях да му препоръчам да направи е точно да шунтира това реле за да видим.Лош контакт и през съпротивлението което се слага там дюзата си пръска ама кога на нея им се ще. Но по ми се чини че има грешки в компа ако няма емулатор на сондата. С откачането на акумулатора лесно ще се установи.
Коментар
-
lov написа:Айде не хвърляйте човека веднага в джаза. Нека пробва първо това пък после да сменя филтри и да чисти дюзи. След като има газова може и релето на симулатора на дюзата да му прави въртели. Кара се на ред първо без подмяна на елементи. Следващото което щях да му препоръчам да направи е точно да шунтира това реле за да видим.Лош контакт и през съпротивлението което се слага там дюзата си пръска ама кога на нея им се ще. Но по ми се чини че има грешки в компа ако няма емулатор на сондата. С откачането на акумулатора лесно ще се установи.Не ми се иска да оставям нещата така че не се знае кога пак ще реши да ми прави магарии.
BRAVO 1,4 12V
Коментар
-
[quote="min4o"]lov написа:Айде не хвърляйте човека веднага в джаза. Нека пробва първо това пък после да сменя филтри и да чисти дюзи. След като има газова може и релето на симулатора на дюзата да му прави въртели. Кара се на ред първо без подмяна на елементи. Следващото което щях да му препоръчам да направи е точно да шунтира това реле за да видим.Лош контакт и през съпротивлението което се слага там дюзата си пръска ама кога на нея им се ще. Но по ми се чини че има грешки в компа ако няма емулатор на сондата. С откачането на акумулатора лесно ще се установи.Не ми се иска да оставям нещата така че не се знае кога пак ще реши да ми прави магарии.Всъщност ако им записана грешка не би ли трябвало чека да светне
BRAVO 1,4 12V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар