Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с липса на 3-та скорост на Темпра 1,6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с липса на 3-та скорост на Темпра 1,6

Колеги , изникна един проблем с Темпрата , не влиза трета скорост , всички останали си влизат но това не си е работа!Следват следните варианти :1.Смяна на скоростната кутия с нова като тук имам няколко въпроса :- има ли значение дали колата донор ще е карбуратор , моно или пълна инжекция , дали е Типо или Темпра, просто никога не съм се сблъсквал с модификациите на тези двигатели?- Ако не е 1,6 а е 1,4 , знам че стават 1:1 , но дали ще имам проблем някакъв (все си мисля че трябва да имам)2. Дали има смисъл да я ремонтирам?
    Fiat Marea Weekend
    HLX 1,9 TD 100
    1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Малей.й...кво ти става бе човек?
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
      Малей.й...кво ти става бе човек?
      хахаха , защо бе човек , какво да ми става?
      Fiat Marea Weekend
      HLX 1,9 TD 100
      1999

Коментар

ако има синхорнизатор да намериш, си я опрей а друга кутия да слагаш, слагай квато пасва, обаче трябва да видиш предавателните числа дали отговарят

Коментар

Абе все си мисля че тва да си я ремонтирам си е умряла работа , стават много ако:АКО си намеря синхронизатор..АКО той "случайно" е същия (а това почти никога не става)АКО изобщо проблема е синхронизатора , а не е някоя друга частАКО изобщо си намеря скоростна кутия която да е същата и да я ползвам за донор на части , по-добре да я сложа нея отколкото да си търся части за да възстановя старатаМай варианта отива на нова/стара скоростна кутия , и да метна едно килимче и да се моля да е читава
          Fiat Marea Weekend
          HLX 1,9 TD 100
          1999

Коментар

Ако е едновалка разлика 1.4 и 1.6 в предавателните числа няма, но дифа е малко по-дълъг при 2рата. Но това не пречи да се сложи. Примерно аз карам с 1.6 кутия на 1.4. Моно, карб, инжекция няма значка! Ако става въпрос за двувалка обаче там незнам какво е положението с предавките.
            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

ти си решаваш, намирането на синхронизатор не е кой знае колко трудно пък да взимаш друга кутия която ще е на 500 000км+ си е котка в чувал :D

Коментар

Е да де , ама дали синхронизатор на 500 000 + , или скоростна кутия цяла , си е все тая май..
                Fiat Marea Weekend
                HLX 1,9 TD 100
                1999

Коментар

отвори я и тогава решавай

Коментар

не е задължително да е на 500 000+, важното е да е запазен пък тва се проверява лесно и не е задължително да е от темпра, пак ти казвам провери предавателните числа, може и от браво/а 1.6 да стане, а аз имам такъв синхронизатор от типо от ланча може да стане разрови се в епер малко, накрая аз ще ти потърся, ама гледам дали ще проявиш малко самоинициатива

Коментар

Working...
                    X