Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да сменям ли инжекторите, ако да - с какви?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да сменям ли инжекторите, ако да - с какви?

Здравейте,става въпрос 1.6/16V 96г (металните колектори), няма газово.миналата седмица оставих колата в сервиз за почистване на инжектори и резултата е, че всички пръскат само през 2 от 4-те отвора.Почистването не е дало резултат и съм изправен пред следните възможности:1. забравям за проблема и продължавам да си карам така.2. купувам си нови инжектори. (доста пари)3. търся инжектори втора ръка. (вероятно няма да са в по-добро състояние)Ще се радвам на мнения и препоръки по следните въпроси:1. Колко негативен е ефектът от полузапушените инжектори и струва ли си да се сменят? Разхода извънградско е наред, но в града е доста сериозен.2. Възможно ли е да се сложат инжектори от по-новите модели на този двигател? До колкото знам при тези с пластмасовите колектори инжекторите имат само два отвора. Дали ще е по-добре да търся такива?3. За момента съм далеч от идеята за нови, но все пак гледам, че има различни видове с доста голяма разлика в цената: http://axm-auto.com/index2.php?brand...bcat=352Как да избера подходящи?Въобще бих се радвал на всякакви мнения и съвети по темата.Мерси в аванс Допълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Brava 1.6/16V, 96г

смени сервиза и си търси евентуално дюзи втора ръка мисля че колегата lithrone има

Коментар

nedialk00 написа:
      смени сервиза...
      За съжаление досега не съм чул нито една добра дума за някой сервиз във Варна.Малкото мнения за този, в който оставих колата са положителни. Мисля, че човека е точен и до момента нямам причини да мисля, че ме пързаля.Видях, че колегата lithrone има доста неща за продаване, ще говоря с него.
      Fiat Brava 1.6/16V, 96г

Коментар

Аз закупих преди няколко месеца от колегата lithrone инжектор. Беше от кола карана на газ с обикновена газова уредба и имаше нужда от чистене. Иначе е коректен и изпраща бързо. Задължително,ако купиш инжектори на старо,преди да ги сложиш ги изчисти и провери на стенд как разпрашават!
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
          Задължително,ако купиш инжектори на старо,преди да ги сложиш ги изчисти и провери на стенд как разпрашават!
          Да, проверка ще бъде направена. Не бих сложил старти инжектори на сляпо.Само да разбера какви да бъдат - от по-старите двигатели, от по-новите, един от старите, един от новите...
          Fiat Brava 1.6/16V, 96г

Коментар

nedialk00 написа:
            смени сервиза и си търси евентуално дюзи втора ръка мисля че колегата lithrone има
            не винаги на бравото могат да се утпушат в ваната доста съм си играл но понягога просто не става
            Power Under Pressure

Коментар

И аз сменях инжектори, купих втора употреба.Свалих един за мостра(беше с пукнат куплунг и не даваше добър контакт),освен дупките на дюзата,мерих и съпротивлението,до колкото си спомням 14 ома’
              1234567890

Коментар

потвърдено е, че инжекторите от двигателите с пластмасовите колектои са с 2 отвора.Някой слагал ли е такива на двигател с металните?
                Fiat Brava 1.6/16V, 96г

Коментар

най важното е да съвпадат по дебит и по омаж и големината и оринговете и буксата останалото с дупките не е важно
                  Power Under Pressure

Коментар

Working...
                  X