Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

много ли са 230к километра за FIAT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

maxelllll написа:
    а някой може ли да ми каже някакви серийни издънки на фиат браво 1.6 16в? Има ли да кежем глупости от сорта на 2.0TD които пукат глави (лично аз спуках една)? Така де, какво да се очаква и от какво да се пазя?
    Проблеми с инжекторите, сравнително чепато ECU при минаване на газ, като има и исторически чепат модел ако твойта е от втората половина на 98. Самият двигател и скорости са здрави, без специфични проблеми. Сменяш им маслата по книга и караш. Не лоша ходова част, сравнително здрава, но при хубавите пътища в бг това не важи много. Също по електрониката, като се изключи ECU при минаване на газ, няма специфични проблеми. Та в крайна сметка известна слабост в горивната система, заради дюзите и това е. Термостата обикновенно трябва да се смени, ако не е сменян, защото при най-малкият теч хората слагат добавка за запушване и той дава фира. Това важи за всяка кола, не само за този модел, но си е цифра цената при този модел.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

мотора си е много корав, да не казвам голяма дума най-сполучливия мотор на фиат е 1.6 16в за бензинови говорим

Коментар

Радиаторчето на парното май...
        nedialk00 написа:
        мотора си е много корав, да не казвам голяма дума най-сполучливия мотор на фиат е 1.6 16в за бензинови говорим
        Чак пък най...
        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

maxelllll написа:
          nedialk00 написа:
          230 е нищо и да знаеш, че колите вкарани в българия масово са на по 400-500 хил км, с върнати на 100 000 км километражи взимай и карай, колко беше компресията ? на нов мотор е 14 да знаеш твойта поне 11,5 - 12 тряяя да е за тез километри
          да ти кажа не знам :/ ама майстора се учуди, че бил в отлично състояние. Вика масово италиаснките коли се пукали глави и какво ли още не ама вика "тази е добре. Късмет!" Ще питам майстора. Сигурно ще помни.
          ГЛУПОСТИ

Коментар

maxelllll написа:
            muns61 написа:
            Ми що я продава?
            Каза, че я е купил за жена си като стимул да си вземе книжката и вика "скъсаха я толкова пъти, че дадох колкото за колата :D" и се е отказала. И вика аз от 2 коли нямам нужда.
            И аз бих казал така. Мисля, че послъгва, а по мое скромно мнение след 2 типо и едно браво бих казал, че 230 са началото на проблемите, а те чакат само теб. Не, че са кой знае какво, но са си досадни. Трябват ти 1000-2000 км докато разбереш каква котка има в чувала, но това е при всяка кола 2-ра употреба. Цената също е много важна, не я споменаваш. Не бой се, тук всички сме с такива и са ни достатъчни нашите
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Не съм крил цената. Взимам я за 1700лв, като се има напредвид, че плащам само на нотариус и пред кат за нови талони.

Коментар

вземай я ,наистина са едни от най-здравите мотори на фиат.моята я карах 70 000 и по двигателя съм сменял само два пъти ремъци.това при положение че я взех на 250 000 и я продадох на 320 000

Коментар

Колата не се плаши от каране, а от лоша поддръжка! Хиляди безаварийни ти пожелавам!
                  `95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
                  http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...

Коментар

Благодаря, колеги. На втори март, живот и здраве е моя.

Коментар

и да почерпиш подобаващо
                      Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                      EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                      EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

На тоя мотор най сериозния проблем му е разхода. Ще дадеш много повече пари заради него отколкото заради дефект.
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

това е вярно.аз затова я продадох мойта и си купих1,9jtd и съм рахад.много са икономични.но сега говорим че моторите са като цяло безпроблемни

Коментар

infineon написа:
                            На тоя мотор най сериозния проблем му е разхода. Ще дадеш много повече пари заради него отколкото заради дефект.
                            8 do 9/100 LPG извънградско9.5 do 11/100 LPG градско зависи лято /зимаколко да е голям разхода ? А динамиката си е доста добра е ако се кара на бензин , предимно градско и то студена кола - ще е над 11/100 бензин

Коментар

аз да ти дам една изправна брава,с 11л бензин,пък хайде да те видя ще минеш ли 100км градско.никога.разхода е между 12 и 14.лятото на климатик само градско стига и 14,зимата в студено време също.иначе на дълго между 6,5 и 7.

Коментар

Колега maxell, относно километрите моята е същия двигател и е на 320 000 км. в момента.Скорости двигател и окачване са в прилично състояние с редовна поддръжка, ползвам масла Тотал за ДВГ и за скоростите същата марка.Хроничните проблеми през,които преминах са наводнена централа на въздушните възглавници от лек теч на радиаторчето за отопление на купето,бавно вдигащи се ел.стъкла,светна ми лампата на маслото от избила гарнитура на разпределителните валове към главата,счупени зъбни колелца в моторчето управляващо клапата за свеж въздух към купето и в резултата изпотяващи се стъкла.Нагоряли букси захранващи фаровете на късите светлини беше последния проблем от тази година Разход бензин 8-11 литра, газ(с обикновена газова ЗАВОЛИ) 8-13 литра, разхода е при нормално шофиране и форсиране на двигателя до 4000 оборота.Климатика ми всяко лято го дозареждам с около 200гр. фреон на машина с вакумиране и диагностика.Освен ремонтите за отстраняване на посочените по-горе обичайни проблеми за модела до момента съм сменил ролките сремъците два пъти(целия комплект), биалетки отпред, носачи и задни амортисьори това е за три годишна експлоатация по родните пътища

Коментар

Working...
                                X