Здравейте колеги, Въпреки, че четох много негативни коментари за FIAT и ALFA ROMEO се реших да си взема FIAT BRAVO 1.6 16v 1998година. Харесах си го дори вече дадох капарото. Карах го, бомба е върви си всичко е 10 точки. Но имам един въпрос към ФИАТ форум защото тук точно вие разбирате от марката. Много ли са 230 000км? Внесена е в България през 2008година и я купувам от семеен човек който изглежда много точен. Сам ми показа недостатъците на колата (една малка драскотинка на задния капак). Ходихме на сервиз, там казаха, че всичко е наред. Проблема е, че тези километри ме плашат. Четох, че на 90% от колите които внасят са им връщани километражите а този явно не е от тях, защото не е минавала през автокъщи никога. Кажете какво мислите по въпроса. Много ли са или са нормално тези километри и ще следва ли забавата с сменяне на всичко по нея или ще ме вози ако си я пазя и сменям нормалното?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
много ли са 230к километра за FIAT
Collapse
X
-
Всичко е относително. Ако колата е обслужвана редовно и е карана спокойно, 230 к км са нищо. И обратното - на една кола може да се вземе здравето и за 10, 20 или 50 к км. След като е прегледана в сервиз (предполагам, че прегледа включва диагностика и мерене на компресията) и колата е било в добро състояние, значи си е добра кола. Като изключим рисковете на кола "second hands"... Yellow_Flash_Colorz_PDT_07Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
-
sok1 написа:Всичко е относително. Ако колата е обслужвана редовно и е карана спокойно, 230 к км са нищо. И обратното - на една кола може да се вземе здравето и за 10, 20 или 50 к км. След като е прегледана в сервиз (предполагам, че прегледа включва диагностика и мерене на компресията) и колата е било в добро състояние, значи си е добра кола. Като изключим рисковете на кола "second hands"... Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Коментар
-
nedialk00
230 е нищо и да знаеш, че колите вкарани в българия масово са на по 400-500 хил км, с върнати на 100 000 км километражи взимай и карай, колко беше компресията ? на нов мотор е 14 да знаеш твойта поне 11,5 - 12 тряяя да е за тез километри
Коментар
-
nedialk00 написа:230 е нищо и да знаеш, че колите вкарани в българия масово са на по 400-500 хил км, с върнати на 100 000 км километражи взимай и карай, колко беше компресията ? на нов мотор е 14 да знаеш твойта поне 11,5 - 12 тряяя да е за тез километри
Коментар
-
Жена,диня и кола са на късмет,по принцип 230к са нищо ако колата е пазена.Имам приятел,който преди години си вкара Браво ХГТ на 70 000 РЕАЛНИ километра и за него живот извън сервиза нямаше,но колата е била на някакъв швабски келеш дето и е взел здравето и моя човек и прави два пъти основен ремонт и накрая трети път срина основни и биелни лагери и я продаде на части.Ако случиш на кола ще си доволен от марката.Това е един от най-здравите мотори на Фиат,но както каза колегата са един от най-неикономичните 1.6 двигатели.Както съм казвал в други постове няма лоша кола,има лош стопанин.Късмет с нея и да ти служи вярно.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
sok1 написа:maxelllll написа:... Вика масово италиаснките коли се пукали глави и какво ли още не ама вика "тази е добре. Късмет!" ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар