Здравейте колеги.Искам да ви попитам за една кола, която не италянска, но знам, че има компетентни.Та става въпрос за едно БМВ Е36 316и.Колата е на баща ми, и сега ми сервира, че имало бензин в картера, като вдигне щеката за маслото била много над нивото на маслото и миришело на бензин.Някакви идеи от какво е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Леко въпросче към майсторите
Collapse
X
-
Пикаеща дюза ОК, ама този бензин в цилиндъра не трябва ли да мине през сегментите за да стигне до картера? При стегнати сегменти това не би трябвало да се случва. Правилно ли разсъждавам?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
nedialk00
незатваряща дюза или развален регулатор на налягането на рейката спирай с реле помпата, да не бачка докато караш на газ
Коментар
-
Synthy написа:Пикаеща дюза ОК, ама този бензин в цилиндъра не трябва ли да мине през сегментите за да стигне до картера? При стегнати сегменти това не би трябвало да се случва. Правилно ли разсъждавам?
Коментар
-
И аз мисля, за повредена/зацапана дюза. Бензина трябва да влиза в цилиндъра в газообразно състояние, т.е. разпръсквача да го пулверизира. Когато не го прави, бензина подаден на дадения цилиндър без проблем се стича и минава в картера. Както каза колегата WWALKER е безопасно, но до известно време. Все пак разрежда прекрасно маслото и то губи вискозитета си. Най-напред трябва да сте сигурни че бензиновите разръсквачи не работят на газ.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Re: Леко въпросче към майсторите
Dimo_J написа:Здравейте колеги.Искам да ви попитам за една кола, която не италянска, но знам, че има компетентни.Та става въпрос за едно БМВ Е36 316и.Колата е на баща ми, и сега ми сервира, че имало бензин в картера, като вдигне щеката за маслото била много над нивото на маслото и миришело на бензин.Някакви идеи от какво е?Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Dimo_J написа:от извесно време колата пали с доста въртене , и хем работи на газ, хем гори и бензин.Слага 20 лв бензин и 20 лв газ, и лсед 40км лампата за бензина светва.а само се пали на бензин без да се кара.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар