Маслото е Fuchs Titan 10W/40, ми след 2 000 километра трябва да се сменя... От почти 20 000 километра карам с него и съм нямал проблеми (никога не съм доливал)
абе колега това де не ти е влекач как такъв пробег без смяна на маслото
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Не бе колега, сменял съм го 2 пъти на по около 10 000 километра (на толкова е дадено да се сменя) обаче все наливам такава марка...Ох, отивам да смъкна главата, дано няма много поражения.Само не ми е ясно как без да ми е прескочил ангренажа и без да я тормозя колата, съм набил 7-те клапана
Извинявам се, че пиша пак при условие, че открих проблема.Моля ако някой знае в какъв ред и с каква сила да завия болтовете на главата да драсне едно коментарче
Извинявам се, че пиша пак при условие, че открих проблема.Моля ако някой знае в какъв ред и с каква сила да завия болтовете на главата да драсне едно коментарче
Не можах да открия реда за стягане от ръководството и ти сътворих една.Стягането първо на 2 после още 2 и два пъти по 90 градуса.
реда на стягането е това, първо с 20, после с 40, след това два пъти на 90 градуса това от хайнес мануала какво стана с клапаните, шлайфа ли главата ? поражения други има ли
нещо не те разбрах с тоя шмиргел ? главата трябва да се шлайфа да се отнеме 0,1 0,2 мм за да легне хубаво върху новата гарнитура; ето ти снимки на глава от 1.6
Днес махнах клапаните от главата, в понеделник ще я нося на шлаиф и да ми напаснат новите клапани.Снимков материал мисля да направя утре или в понеделник преди да занеса главата и след това още някоя снимчица на готовата глава.Други поражения нямам освен паразитната ролка, заминала си е и даже си мисля, че тя е виновника за набитите клапани.
колега, ще ти трябват пети за зацепването на ремъка после слагаш главата, врътваш мотора, така че, белега на маховика да застане на 0 горе на отвора на скоростната кутия, и направо прасваш валовете с петите сложени преди това
Едно време, един много добър механик, шлайфаше, блокове и глави с еди н голям щмиргелщмиргел викам на камъка дето се върти, ползваше много голям като размер и много ситен абразив.и след разглобяване въртеше едни осморки отгоре, Е едва ли колегата го е направил така, но на ми върна спомен :D
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Така, колеги вече ударих на камък. Всичко съм нагласил, но имам странен проблем.Зъбните колела на разпределителните валове не съм ги махал и имам белези на тях за зацепване (не сам ги разхлабвал даже), зацепих по тях и по белега който имам на коляновия вал. Завъртам ключа и чудо запали от раз без да се тормози...Проблема е, че когато подам газ оборотите падат и след около секунда започват да се дигат, стигат 2000 и почва някакъв странен шум (приглушен металически "удар").Проверих да не съм праснал пак клапани, всичко изглежда наред.Мисля си, че по някакъв начин белезите ми от преди са избягали и не е зацепен правилно двигателя, което ми е чудно как е станало след като не съм размествал зъбните колелета на валовете...Та въпроса ми е дали това е от центровката и ще съм много благодарен ако някой от Русе има фиксатори или поне знае от къде мога да взема под наем.Мерси за помощта предварително
Ако ти върши някаква работа ти пускам снимка на моя ремък..Отворил съм я преди 2 дена и ме домързя да я затворя...Ако (А) и (S) на всички произведени шаиби за тоя мотор са щамповани винаги на едно и също място на шаибата може да ти помогне.С една малка подробност че шайбата (А) може да ти е избягала тъй като има един луфт от 2-3-4 зъба може би не съм сигурен....(при развит болт)...Ремъка ми е зацепен с тея "приспособления" за валовете.От двете страни размерите съм ти ги дал от центъра на дупката......Ако ситуацията е много по различна от тази на снимката,то не и се доверявай...Просто за ориентир ти я пращам....Уви с друго не мога да ти помогна...успехП.С...(S) е лявата шайба....(А )е дясната на снимката
A и S най-вероятно са винаги на едно и също място, обаче тези колела имат около 15 градуса луфт всяко след отхлабване на болтовете им. Най-добре с пети да се застопорят валовете, да се нагласи кол. вал в ГМТ на 1цил., слага се ремъка и се стяга. След стягане на всичко нужно се махат петите, слагат се капачките на валовете и се завиват болтовете.
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
A и S най-вероятно са винаги на едно и също място, обаче тези колела имат около 15 градуса луфт всяко след отхлабване на болтовете им. Най-добре с пети да се застопорят валовете, да се нагласи кол. вал в ГМТ на 1цил., слага се ремъка и се стяга. След стягане на всичко нужно се махат петите, слагат се капачките на валовете и се завиват болтовете.
Само всмукателния(А) има оклонение колега...(S) няма....и съм предупредил колегата,но той явно си знае...
Коментар