Здравейте колеги. Проблема е следния. Вчера тръгвам от Търново към Варна. Проверих маслото идеално на макс. до сега масло не е горила. От 3000км съм с 5в50 Селения Туринг доста по добро от ГОЛД-а. Карам си аз и на 30-км от Варна ми се стори,че премигна лампата за маслото но много бързо. Викам си сигурно ми се е сторило,защото после нищо не светеше. Тъкмо ще паркирам пред нас лампата светна подам газ изгасва викам си някой датчик. Пак оставих на празен ход пак светна. Отварям да чуя мотора, цък цък цък на повдигачи. Изгасих веднага. Вдигам капак и о_О Туш ..... всичко олято с масло ремъци, компресори, алтернатори на бомбето на амортисьора имаше и по ватата на капака петно. Вадя щеката беше с 2 пръста по нагоре (т.е. не до долу както си стои). Грам масло няма. Викам "БАХ" някой семеринг или тапа. Отвих капачето което е на капака на ангренажа вътре всичко сухо. Долях останалото от смяната на маслото към 200-300гр. Днес вдигам щеката суха. Колата е Фиат Брава 1.6 16в. Разбрах,че имала в тръбата за наливане цедка и тя се запушвала и почва да надува през щеката понеже не може да циркулира добре картерната вентилация. ама 3.8л да изхвърли през тъпата щека за 230км. незнам. Колата съм я карал макс.3500об. през пътуването. Дано не се е окотило перфектното моторче.
((

Коментар