Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ неще да пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да не ти е замръзнала изпуск. система/ледена тапа/?Около ламбда сондата трябва да имаш един болт-развий го и пробвай да запалиш/ако нямаш болт развий ламбдата/.Преди това си подсуши свещите.Друго което може да провериш е "датчик колянов вал"-ако нямаш искра на свещите.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

колеги аз имам подобен проблем.значи днес я запалих сутринта с последни сили на акумулатора.имам проблем с бендикса попринцип.та днес тъкмо отувам да смяням бендикса и викам чакай да заредя бензин.заредих и после замо виууууу виуууу няколко пути и после взе да писка алармата.тоест свърши ми акумулатора пробвах на бутане неще, на 2-ра направо кове на 3-та аха да завърти и нищо на 4-та се едно е на свободна.пробвахме на дърпанепак неще на 2 пъти а да запали и забива долу.като дам контакт помпата бръмчи.като слова друг акомулатор и като завъртя се чъва само едно пук и лампичките огасват(при здрав акомулатор разбирасе).та да не отварям друга тема да ме извини колегата да питам някои идея?може ли бендикса някак да се е заклинил с маховика и да не може да се зацепи двигателя или нещо подобно.дано да не е затегнал ама не мисля щом превърта.само да кажа маслото не е мръднало, карам я на чист антифриз за-60 колата е браво 1.6 16 103
      fiat bravo sx 1.6 16V 103

Коментар

значи датчика на коляновия вал го смянях и пак сьщата работа искра има бензин има само неще да запали утре ще я дрьпна до няко сервиз да я закачьт да вида дали ще има някава грешка страното е че вечерта я паркирах и и нямаше нищо на сутринта краи нещеше

Коментар

k_tochev написа:
          значи датчика на коляновия вал го смянях и пак сьщата работа искра има бензин има само неще да запали утре ще я дрьпна до няко сервиз да я закачьт да вида дали ще има някава грешка страното е че вечерта я паркирах и и нямаше нищо на сутринта краи нещеше
          Накарай някой да провери дали излиза нещо от ауспуха, докато се мъчиш да запалиш, защото наистина е възможно да има ледена тапа, от конденза при работа на газ. И друг път преди да я изгасиш, след като си карал на газ, я изфорсирвяй по няколко пъти, че да издухва конденза.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ARaGoRN написа:
            колеги аз имам подобен проблем.значи днес я запалих сутринта с последни сили на акумулатора.имам проблем с бендикса попринцип.та днес тъкмо отувам да смяням бендикса и викам чакай да заредя бензин.заредих и после замо виууууу виуууу няколко пути и после взе да писка алармата.тоест свърши ми акумулатора пробвах на бутане неще, на 2-ра направо кове на 3-та аха да завърти и нищо на 4-та се едно е на свободна.пробвахме на дърпанепак неще на 2 пъти а да запали и забива долу.като дам контакт помпата бръмчи.като слова друг акомулатор и като завъртя се чъва само едно пук и лампичките огасват(при здрав акомулатор разбирасе).та да не отварям друга тема да ме извини колегата да питам някои идея?може ли бендикса някак да се е заклинил с маховика и да не може да се зацепи двигателя или нещо подобно.дано да не е затегнал ама не мисля щом превърта.само да кажа маслото не е мръднало, карам я на чист антифриз за-60 колата е браво 1.6 16 103
            Най-вероятно са ти затегнали втулките на ротора. Възможно е и да ти е блокитал бндикса, в зацепено положение. Това обаче ще го разбереш катосвлиш старера.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

хмм.трябва да пробвам а м/у другото стартера е с иглени лагери, не с втулки.обаче имам един друг стартер, ама да взема да я дигам и да лягам отдолу да пробвам тоя вариант със смяна да видя кво ще стане

Коментар

мерси колега утре ще легна да развия болта давида дали ще запали ако не ще я карам на диягностика

Коментар

значи неска дрьпнах мареята до един сервиз и започнах да нагрявам гарнетата след 1 час нагряване колата се оправи мерси за помоща на сички колеги поздрави от бургас

Коментар

честито колега и мен ме зарадваха днес от сервиза.кутията долу, стартера счупен отпред за нищо не става, на маховика му липсват 2 зъба и целия изронен...весело а :Д

Коментар

лоша работа колега но стават и такива работи да се оправят проблемите бурзо и да караш дулго без аварино ......

Коментар

от кабели и свещи е .като стане по-студено и си показват рогата

Коментар

Дали да не я пробваш с дърпане?
                          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Ами те проблемите са открити, защо ли продължавате да давате съвети

Коментар

да голега Лубенов вапроса са реши с яко нагряване на гарнетата но аз за пьрви пьт виждам така да замрьзва ауспуха на които кажа неми вярва :D поздрави от бургас...

Коментар

k_tochev написа:
                                да голега Лубенов вапроса са реши с яко нагряване на гарнетата но аз за пьрви пьт виждам така да замрьзва ауспуха на които кажа неми вярва :D поздрави от бургас...
                                Аз ти вярвам - виждал съм този проблем П.П. : Някои хора пробиват дупка от долу на задното гърне, да изтича конденза, който се образува при каране на газ. Предимно там замръзва. Предните гърнета се нагряват повече и не задържат конденз по време на работа на ДВГ, но в задното се натрупва до такава степен, че като ускоряват или тръгнат по баир нагоре, чак започва да теч конденза като че от чешма.

Коментар

Working...
                                X